Tenis

Safin prijeti favoritima

Branko Barić • petak, 27.06.2008.
Safin prijeti favoritima
Foto: EPA

Za razliku od ženskog dijela turnira, u muškom nije bilo nikakvih senzacija. Osim petog nositelja kojeg je kući poslao Mario Ančić, petog dana turnir je ostao i bez 11. nositelja Tomasa Berdycha, dok su u ostalim susretima favoriti bili sigurni...

Najizjednačeniji dvoboj bio je onaj između Marata Safina i Andreasa Seppija. Veliki Rus igrom pokazuje da je spreman ponoviti, ako ne i nadmašiti, svoj najbolji rezultat u Wimbledonu koji datira još od 2001. godine kada ga je u četvrtfinalu zaustavio Goran Ivanišević. Da bi stigao do četvrtog kola ove godine morao je u trećem preskočiti neugodnog Talijana, koji je bio postavljen za 29. nositelja turnira.

Prvi set je Safin dobio u tie-breaku, da bi se u drugom njegova igra nakratko raspala, što je Seppi iskoristio da pobjegne s dva breaka na 5:1. Trenutno 75. igrač svijeta nadoknadio je jedan break no nije uspio spasiti set. Treći set je ponovno donio lutriju 13. igre, u kojoj je ponovno koncentriraniji bio Rus, dok je u četvrtom jedan break bio dovoljan da razriješi pitanje pobjednika meča.

Safina u sljedećem kolu Švicarac Stanislas Wawrinka, kojemu je Mischa Zverev zbog ozljede predao meč u drugom setu. I drugi (ili bolje rečeno – prvi) Švicarac "gura" po planu. Na travi nezadrživom Rogeru Federeru Francuz Marc Gicquel nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, pa je sve okončano za samo 81 minutu.

Odlične partije pružili su i Lleyton Hewitt te Marcos Baghdatis. Australac je podsjetio na svoje najbolje dane uvjerljivo svladavši neugodnog Talijana Simonea Bolellija, dok je Cipranin pobjedom nad Simonom Stadlerom nagovijestio da bi se njegovi brojni obožavatelji mogli ponovno veseliti na ovom turniru.

Fernando Verdasco i Feliciano Lopez dokazali su da Španjolci znaju igrati i na travi. 22. nositelj u tri je seta potpuno nadigrao Čeha Tomasa Berdycha od kojeg se mnogo više očekivalo. Lopez se nije zaustavio nakon pobjede nad Karanušićem i protiv Bobbyja Reynoldsa ubilježio je tešku pobjedu u četiri seta.

Wimbledon, treće kolo: Federer (Švicarska, 1) – Gicquel (Francuska) 6:3, 6:3, 6:1, Ančić (Hrvatska) - Ferrer (Španjolska, 5) 6:4, 6:4, 6:7(5), 7:6 (3), Hewitt (Australija, 20) – Bolelli (Italija) 6:1, 6:3, 7:6(2), Safin (Rusija) – Seppi (Italija, 29) 7:6(5), 3:6, 7:6(3), 6:4, Verdasco (Španjolska, 22) – Berdych (Češka, 11) 6:4, 6:4, 6:0, Baghdatis (Cipar, 10) – Stadler (Njemačka) 7:6(2), 6:4, 6:2, Wawrinka (Švicarska, 13) – Zverev (Njemačka) 7:5, 6:1, predaja, Lopez (Španjolska, 31) – Reynolds (SAD) 6:4, 7:5, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!