Nogomet

Mladim snagama protiv Renove

Zoran Zdelar • subota, 28.06.2008.
Mladim snagama protiv Renove
Foto: Sandro Donda

Riječani danas igraju uzvratnu utakmicu 1. kola Intertoto kupa protiv makedonske Renove, nakon što je prva utakmica završila bez golova. Zlatko Dalić probat će s mladim snagama izboriti prolaz dalje...

Zlatko Dalić je i prije prve utakmice protiv makedonske Renove rekao da mu nije primaran cilj doći što dalje u Intertoto kupu, no zasigurno ga je ipak iznenadila relativno loša igra njegovih nogometaša. Razumljivo je da su neuigrani, da su vremenski uvjeti bili izuzetno teški, no ugled kluba ipak je pretrpio blagi udarac, jer je čak i gostujući trener Vlatko Kostov rekao da je 0:0 za njih kao pobjeda. Ipak se radilo o prvoj europskoj utakmici njegova kluba.

Rijeka će u uzvratu ipak ići, nadamo se, na više od nule, jer ispadanje u 1. kolu Intertota protiv objektivno slabijeg protivnika ne bi se najbolje odrazilo na stanje kluba prije početka prvenstvene sezone. Novčana nagrada za plasman u 2. kolo zaista je iznimno mala i s njom se tek pokrivaju troškovi, no nezadovoljstvo navijača eventualnim ispadanjem zasigurno ne bi izostalo.

Dalić će u uzvratu biti bez svog kapetana Anasa Sharbinija kojeg je uhvatila viroza, no zato na terenu neće nedostajati mladih igrača. Rijekin strateg trebao bi na utakmici u Skoplju priliku od samog početka pružiti nekolicini prinova, a nekima će to biti debitantski nastup u momčadi Rijeke. U prvoj postavi očekuju se Kreilach, Alen Pamić i Tadejević. Lista izostanaka je poduža. Neki su napustili klub, neki su se ozlijedili, dok neke prinove zasad nemaju pravo nastupa u Intertotu.

Prvu utakmicu, sudeći po opravdanjima s Kantride, odredili su vremenski uvjeti koji su vladali na Kvarneru, ali u Makedoniji ih očekuje još viša temperatura. Nadamo se da sudac Simon Lee Evans neće morati poput svog kolege, koji je vodio prvi susret, zaustaviti utakmicu nakon sat vremena igre kako bi igrači predahnuli i malo se osvježili.

Kao što je spomenuto, momčad će u usporedbi s prvom utakmicom doživjeti brojne promjene, a u 17 sati na Gradski stadion u Skoplju trebali bi u dresu Rijeke istrčati: Radman – Halilović, Budicin, Vučko, Bodrušić – Kreilach, A. Pamić – Križman, Štrok, Tadejević – Đalović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!