Nogomet

Ni govora o drastičnoj kazni

Bernard Jurišić, HINA • subota, 28.06.2008.
Ni govora o drastičnoj kazni
Foto: Davor Sajko

Od "drastične kazne Hrvatskoj", koju su najavljivali i kojoj su se očito nadali neki srbijanski mediji neće biti ništa. UEFA je danas HNS-u "odrezala" kaznu od 20.000 CHF zbog nedoličnog ponašanja male grupice navijača na utakmici s Turskom...

Hrvatski nogometni savez kažnjen je sa 20.000 švicarskih franaka (12.468 eura) zbog rasitičkog ponašanja dijela navijača na četvrtfinalnoj utakmici EURA Hrvatska - Turska 20. lipnja u Beču, objavila je UEFA.

Disciplinska komisija Uefe zaključila je da se dio hrvatskih navijača na toj utakmici ponašao ksenofobno i rasistički, ističući rasističke natpise. Hrvatski nogometni savez može se žaliti na ovu odluku o roku od tri dana.

Tako su se potpuno promašenima pokazale najave iz nekih srbijanskih medija, koji su "ekskluzivno najavili" kako Hrvatsku čeka "teška kazna izbacivanje klubova iz Uefinih natjecanja ili nastupanje pred praznim tribinama u kvalifikacijama za SP 2010".

Hrvati su bili jedna od najbrojnijih navijačkih skupina na Europskom prvenstvu 2008. i za svoje su ponašanje od austrijskih domaćina dobili isključivo pohvale i zahvale. UEFA je praktično minimalnom novčanom kaznom HNS-u ukazala na neprilično ponašanje manje grupice izgrednika, koji nikako nisu nagrdili briljantnu sliku koju su u minulih mjesec dana ostavile stotine tisuća hrvatskih navijača na Euru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!