Tenis

Pobjeda Čilića prije mraka

Vedran Babić • subota, 28.06.2008.
Pobjeda Čilića prije mraka
Foto: Sandro Donda

Hrvatski tenis imat će dva predstavnika u osmini finala Wimbledona. Nakon Marija Ančića, plasman je izborio i Marin Čilić pobjedom protiv 14. nositelja Paul – Henrija Mathieua u posljednjim trenucima prije prekida zbog mraka...

Marin Čilić ostvario je svoj najbolji rezultat u All England Clubu u svom drugom nastupu savladavši Paul – Henrija Mathieua sa 6:7 (5), 6:3, 6:4, 7:6 (8)! Bio je to njihov peti međusobni dvoboj ove sezone, a treći na posljednja tri turnira. Svi prethodni mečevi bili su tvrdi i neizvjesni, pa tako ni ovaj nije bio iznimka. Jedinu break loptu u prvom setu propustio je Mathieu, ali je vodstvo u setovima osigurao u tie breaku. Od tog trenutka Čilić je postepeno počeo preuzimati konce igre u svoje ruke, a kao rezultat toga došao je i prvi break u četvrtom gemu drugog seta, koji je bio dovoljan za poravnanje susreta. Već u prvom gemu trećeg seta Mathieu ponovno posrće na servisu, a Čilić sigurnim servis gemovima dolazi do prednosti od 2:1.

Kako je počeo četvrti set, mislili smo da će meč biti vrlo brzo gotov. Naime, Čilić stiže do novog obrata u trećem gemu, ali se Mathieu odmah vraća u igru i čak kod 5:4 propušta set loptu na servis našeg tenisača. Brzo se došlo i do drugog tie breaka, u kojem je ponovno Mathieu prvi stekao prednost povevši 4:2. Ipak, Čilić niže tri poena i ima dva servisa, no uspijeva dobiti samo jedan. Mathieu prvu meč loptu spašava, ali ne i drugu kod 6:7. Zaslužena je ovo pobjeda Marina Čilića, koji je u pobjedu ugradio 18 asova, a igrao je i dobro nakon prvog servisa, osvojivši 78% poena.

Za proboj u svoje prvo Grand Slam četvrtfinale, Čilić će se ponovno susresti s iskusnim tenisačem. Nakon Blakea u Melbourneu, u Londonu će ga dočekati Arnaud Clement. Francuz je u četiri seta svladao Jürgena Melzera.

Wimbledon, muški, 3. kolo: Marin Čilić (Hrvatska) - Paul – Henri Mathieu (Francuska, 14) 6:7 (5), 6:3, 6:4, 7:6 (8).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!