Nogomet

Šahtjor i Turku očekivano

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 30.06.2008.
Šahtjor i Turku očekivano

U nedjelju su odigrane i posljednje tri utakmice prvog kola Intertoto kupa. U daljnje su natjecanje prošli Šahtjor Soligorsk, TPS Turku i Riga. Najteži put imali su nogometaši Rige no na kraju su usprkos porazu na domaćem terenu u gostima postigli dva pogotka i prošli u drugi krug...

Nakon što su u prvome susretu nogometaši Šahjora slavili u gostima 2:1 pobjedu, pred svojim su navijačima odigrali još uvjerljivije i u drugo kolo prošli ukupnim rezultatom 5:1. Na jučerašnjoj su se utakmici u strijelce upisali Kovalčuk udarcem sa jedanaest metara te Krot i Nikiforenko pogocima u 90. minuti i sudačkoj nadoknadi.

Ukupnim rezultatom 6:3 u drugo kolo prošli su i nogometaši TPS Turka. U prvome su susretu u gostima slavili minimalnu 3:2 pobjedu, dok u jučer ponovno postigli tri pogotka i potpuno zasluženo prošli dalje. Za domaćine su precizni bili Aaritalo u 42., Paatelainen u 75. i One u 86. minuti. Jedni pogodak gostiju dijelo je Browna u 84. minuti iz kaznenog udarca.

Dosta teži put do drugog kruga prošli su nogometaši Rige koji su u prvome susretu iznenađujuće izgubili rezultatom 2:1. Prolaz su u gostima kod Fylkira izborili pogocima Kalonasa u 7. i 73. minuti.

Intertoto kup - 1. kolo Šahtjor Soligorsk - Cracovia Krakow 3:0 (2:1) TPS Turku - Lisburn 3:1 (3:2) Fylkir - FK Riga 0:2 (2:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!