Automoto

Čibeju ORC Karlovac

Sportnet • ponedjeljak, 30.06.2008.
Čibeju ORC Karlovac

Vrlo dobrim vožnjama u oba dana utrke Ivan Goran Čibej sa suvozačem Nenadom Puzićem nadmoćno je došao do druge pobjede u ORC sezoni...

Posada Čibej-Puzić bila je najbrža na pet od deset brzinskih ispita i na kraju slavila s 1.26 minute prednosti ispred posade Lončarić-Beraković. Trećeplasirani bili su Mišta-Gortan. Prve tri pozicije genaralno pripale su posadama s moćnim Subaruima i Mitsubishijima, dok je najbrža posada s automobilom pogonjenim na dva kotača bila Simon-Pazman u novoj mini francuskoj jurilici – Citroenom C2 R2 MAX. Drugoplasirani u klasi SUPER SPORT su veterani rally sporta Novosel-Dodigović sa Hondom Civic Type R, dok su se do treće pozicije u klasi do 2000 ccm dovezli Stelmah-Bruči u Cliu Sport III koji na ovoj utrci nije otkazivao poslušnost. Najbrži u najmanjoj, no ne i manje zanimljivoj klasi SPRINT jučer i danas su Labaš-Marinović u VW Polu 1.4 16V, pobjednici klase na ORC-u Čazma Vojvodić-Vojvodić ovoga su se puta zadovoljili drugom pozicijom upravljajući Peugeotom 106 rally, dok su braća Bahorić u svom debiju na ORC utrkama bili trećeplasirani u klasi do 1400 ccm, unatoč velikim problemima sa svojim automobilom, Škodom Fabijom 1.4 16v.

Nastupila je jedna ženska posada Sutlović-Medved, mada su bile prijavljene čak tri, što bi bio i rekordan broj u hrvatskim rally utrkama. Lana i Anja su uspješno završile utrku, nakon tehničkih problema koje su uspjele savladati.

Iako je 1. Karlovački rally 2008. trebao biti relativno jednostavan rally, sa samo tri različita brzinska ispita, ukupnog itinerera 233.56 km, odustalo je čak devet posada, nakon tehničkih kvarova ili izljetanja.

Relativno nepovoljan datum održavanja utrke, sezona godišnjih odmora i blizina nekoliko karlovačkih kupališta nažalost je uzrokovala nešto manju posjećenost ove utrke, no što je bila na prvoj utrci sezone u Čazmi. Za domaće prilike ipak solidan broj gledatelja uživao je u vrhunski pripremljenim brzinskim ispitima i prikazanoj vještini posada. Naročito atraktivan bio je BI KORANA na kojem su se gledatelji u četiri navrata divili vožnjama ponajboljih domaćih relijaša na kombinirano asfaltno-makadamskoj podlozi.

Rally je tehnički odrađen savršeno, 26 posada na startu nije brojka koja će oduševiti ljubitelje oktanskih sportova, ali zadovoljstvo na licima vozača i gledatelja već nam najavljuje puno brojniju i barem ovoliko atraktivnu utrku u ORC sezoni 2009. na 2. Karlovačkom ORC rallyju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!