Nogomet

"Ballack je bio naš vođa"

Goran Tomičić • ponedjeljak, 30.06.2008.
"Ballack je bio naš vođa"
Foto: HB-Press-Agency

Njemački izbornik Joachim Löw istaknuo je kako je zadovoljan igrom Michaela Ballacka na Europskom prvenstvu, iako je kapetan reprezentacije loše odigrao finalnu utakmicu protiv Španjolske...

Ballack je uoči finala ozlijedio gležanj, no ipak je nastupio, ali bilo je očito da nije potpuno spreman. Tako se nastavila serija Ballackovih neuspjeha u odlučujućim utakmicama. S Bayerom je 2002. godine u dramatičnoj završnici izgubio naslov prvaka Njemačke, a poražen je u finalima njemačkog kupa i Lige prvaka. Potom je na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji zbog žutih kartona propustio finale u kojem je Njemačka poražena od Brazila. Prošle sezone s Chelseajem nije uspio osvojiti englesko prvenstvo, a upisao i i poraze u finalnim utakmicama Lige prvaka i liga kupa.

"Bilo mi je drago kada su liječnici nekoliko sati prije utakmice ustanovili da Ballack može igrati. Bilo nam je jako važno da kapetan bude na terenu jer je jako važan za momčad i dobro je odigrao ovo natjecanje. On je bio naš vođa i dobro je predstavljao momčad, ali i cijelu Njemačku", izjavio je Löw

"Nisam s Lehmannom razgovarao o njegovom oproštaju od reprezentacije. Čestitao sam mu i rekao da je odigrao najbolju utakmicu na ovom natjecanju. On je također vođa momčadi i vrhunski profesionalac i zahvalio sam mu na svemu", misli njemački izbornik o vrataru Elfa.

Löw je ipak svjestan da je Španjolska bila bolja: "Mislim da moramo priznati da su španjolski igrači vrlo kvalitetni. Vrlo dobro su odigrali ovo natjecanje, pokazali su sjajnu tehniku i imali su više prilika od nas, te mislim da su zaslužili pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!