Tenis

Branitelju naslova wild-card

Maja Giljanović • ponedjeljak, 30.06.2008.
Branitelju naslova wild-card

Nicolas Massu, branitelj naslova olimpijskog pobjednika u pojedinačnoj i konkurenciji parova s Fernandom Gonzalezom, jedan je od 12 igrač(ic)a kojima je ITF dodijelio pozivnice i omogućio im Peking...

Čileanac je, naime, trenutno 131. igrač svijeta i ne bi se izravno kvalificirao baš kao ni JOnas Björkman (Švedska, 128.), Max Mirnji (Bjelorusija, 300.), Kei Niskikori (Japan, 103.), Kevin Anderson (JAR, 98.) i Peng Sun (Kina, 485.) u muškoj odnosno Alicia Molik (Australija, 118.), Marija Koriceva (Ukrajina, 70.), Ayumi Morita (Japan, 126.), Nuria Llagostera-Vivas (88.), Chan Yung-Jan (Kineski Tajpeh, 72.) i Selima Sfar (Tunis, 163.) u ženskoj konkurenciji.

Predsjednik ITF-a pozivnice je objasnio: "Dio je otišao u ruke mladih nada, a dio starijoj gardi koja je ostavila dubok trag u svjetskom tenisu i sigurni smo da nismo pogriješili".

Massu je presretan: "Neopisiva je čast predstavljati svoju zemlju, a posebice prisjetim li se divnih trenutaka otprije četiri godine". Brončana u singleu Molik, pak, je oduševljena: "Vijest da sam među putnicima u Peking najljepša je stvar koja mi se dogodila u zadnje četiri godine!, a ponos nije krio ni 36-godišnji veteran Björkman: "Svojim trećim Igrama" (igrao je ranije u Atlanti '96. i Ateni '04., op.p.) "na najljepši ću mogući način zaokružiti karijeru, a medalja osvojena u švedskom dresu bila bi kruna na sve dosad postignuto".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!