Košarka

Lako s Irancima

Branimir Korać • utorak, 01.07.2008.
Lako s Irancima
Foto: Bruno Blumenschein

Hrvatska košarkaška reprezentacija u Otočcu je odigrala prijateljski dvoboj s reprezentacijom Irana u sklopu priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre. Protiv kvalitetno slabijih Iranaca, nije bilo rezultatske neizvjesnosti...

Pred punim tribinama u Otočcu Hrvatska je očekivano lako svladala reprezentaciju Irana 101:79. Susret je igran u sklopu Svjetskog kupa i kao pripremna utakmica uoči kvalifikacija za Olimpijske igre koje započinju 14. srpnja u Ateni.

U susretu s Iranom Jasmin Repeša nije mogao računati na Zorana Planinića koji je propustio tako i treću pripremnu utakmicu, ovaj put zbog istegnuća tetive. No nakon povratka s NBA drafta reprezentaciji su se priključili Damjan Rudež i Ante Tomić koji su dobili minutažu u ovom dvoboju.

Susret nije donio baš nikakvu rezultatsku neizvjesnost. Hrvatska je cijelim tijekom utakmice bila u prednosti, a u drugom poluvremenu ta je prednost rasla i do plus 29.

Pitanje pobjednika riješeno je u završnici prvog poluvremena. Iran se kako-tako držao do sredine prvog poluvremena nakon čega je Hrvatska zahvaljujući Popoviću, Niceviću i Markoti stvorila prednost i na odmor otišla s 22 poena plusa.

U drugom dijelu ta je prednost s lakoćom održavana, a u samoj završnici naši reprezentativci imali su najviših plus 29 da bi Iran do kraja susreta ipak uspio smanjiti zaostatak na konačnih 101:79. Susret je na klupi kao glavni strateg dovršio Dražen Anzulović koji je morao zamijeniti Jasmina Repešu nakon sukoba Repeše i suca Dožaija koji je rezultirao isključenjem hrvatskog izbornika.

U našem sastavu najefikasniji bili su Popović s 20 poena i Nicević s 14. Dvoznamenkasti su bili i Kus (13), Prkačin (13), Ukić (10), Markota (10) i Banić (10).

U drugom susretu Svjetskog kupa Hrvatska će igrati protiv Australije koju predvodi novi član Barcelone David Anderson.

Svjetski kup:
Hrvatska - Iran 101:79.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!