Ostali sportovi

Coloccini neće u Peking

Zvonimir Šimunović • srijeda, 02.07.2008.
Coloccini neće u Peking

Iako je izrazio veliku želju da nastupi na Olimpijskim igrama, stoper Argentine i Deportiva iz La Corune, Fabricio Coloccini, neće vidjeti Kinu. Naime, u klubu su odlučili da se ne žele odreći igračevih usluga tijekom srpnja i kolovoza, kada će pokušati kroz Intertoto kup izboriti nastup u Kupu Uefa...

Dosta prašne podigle su izjave igrača koji ljeto žele provesti na pripremama reprezentacije i nastupu na nogometnom turniru Olimpijskih igara. Nakon što Barcelona nije baš s oduševljenjem prihvatila takvu odluku Lionela Messija, Deportivo je prvi klub koji je odlučio stopirati odlazaka svog igrača u Peking.

Naime, 26-godišnji Fabio Coloccini trebao je biti jedan od trojice igrača iznad 23 godine koji imaju pravo nastupa na Igrama, međutim predsjednik Deportiva Agustin Lendoiro jasno je poručio: "Klub je odlučio da Coloccini ne može biti dio argentinske reprezentacije u Pekingu."

Ubrzo je stiglo i obrazloženje: "Deportivo ima šansu kroz Intertoto kup izboriti nastup u Kupu Uefa i to je jedan od naših glavnih ciljeva ove sezone. Zato nam je Coloccini itekako potreban. Zatim, zajedno s nedavnim južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, on je prošle sezone odigrao preko 40 utakmica i nužan mu je odmor", jasan je bio Lendorio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!