Košarka

Australci upozorili Repešu

Branimir Korać • četvrtak, 03.07.2008.
Australci upozorili Repešu
Foto: Bojan Poturica

Hrvatska košarkaška reprezentacija u Crikvenici je odradila pripremnu utakmicu s Australijom u sklopu Svjetskog kupa i upisala poraz 78:74...

Nakon glatke pobjede protiv Irana, Hrvatsku je u Crikvenici čekalo teže iskušenje protiv kvalitetne Australije. Australci su u Hrvatsku došli bez Andrije Boguta, no i bez njega su respektabilna reprezentacija i znalo se da Repešini izabranici neće imati jednostavan posao.

Zanimanje gledatelja u Crikvenici pobudio je osim naših reprezentativaca i David Anderson, sjajni centar od ove sezone Barcelone. Anderson je pokazao svoju kvalitetu i igrao važnu ulogu u "gostujućoj" australskoj pobjedi. Jasmin Repeša ponovno je iz sastava izostavio nezaliječenog Zorana Planinića koji će na prve utakmice ipak pričekati do Acropolis cupa u Grčkoj.

Hrvatska je dobro ušla u utakmicu i brzo povela s osam poena razlike, no uporni Australci vratili su se u utakmicu i već do kraja prve četvrtine poravnali su rezultat na 18:18.

U drugih deset minuta malo toga je funkcioniralo u našoj igri. Australija je to znala iskoristiti i od početka druge četvrtine nametnuti svoj ritam igre. Brzo su Australci stvorili visoku prednost, došli do plus deset i do kraja četvrtine ostali u vodstvu. Na poluvrijeme se otišlo s prednosti Australije 40:32 i u nadi u bolju igru Hrvatske.

Na početku drugog poluvremena naša reprezentacija odmah hvata Australiju i prelazi u vodstvo, ali za kratko obzirom da Australija vrlo brzo uzvraća novom serijom i održava prednost. U završnicu susreta ušlo se ipak u rezultatskom egalu, no Australija tricom C.J. Brutona na ulasku u posljednju minutu dolazi do plus četiri i to održava do kraja susreta.

Kao i protiv Irana našu reprezentaciju po broju poena predvodio je Marko Popović s 19 poena, a slijedio ga je Marko Tomas s 13. Kod Australaca najbolji su bili Anderson sa 16 i Ingles s 15 poena.

Svjetski kup:
Hrvatska - Australija 74:78.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!