Ostali sportovi

Mauresmo ne želi olimpijske parove

Maja Giljanović • četvrtak, 03.07.2008.
Mauresmo ne želi olimpijske parove
Foto: EPA

Nekadašnja prva igračica svijeta Amelie Mauresmo odlučila je žrtvovati Olimpijske igre nauštrb U.S. Opena pa se zahvalila Francuskom olimpijskom savezu na pozivu i otkazala nastup...

29-godišnja Mauresmo, dvostruka osvajačica Grand Slama - Melbourne i Wimbledon (2006.) - trenutno 33. igračica svijeta, razočarana je tretmanom Saveza koji je umjesto nje u singl uvrstio primjerice Mary Pierce - koja teniski teren nije vidjela u zadnje dvije godine i posve se zabooravljena usred oporavka od ozljede gležnja odjednom našla na popisu putnika za Peking.

"S obzirom da me nema u pojedinačnoj konkurenciji, a raspored turnira nama igračima ne ide na ruku, odlučila sam teškog srca ne putovati na Olimpijske igre nego se što bolje pripremiti za posljednji Grand Slam sezone", izjavila je osvajačica 23 WTA naslova tijekom dosad 10-godišnje karijere.

Francusku će inače u muškoj konkurenciji predstavljati Tsonga, Mathieu, Simon i Monfils, Cornet, Golovin i Razzano su uz Pierce u ženskoj, a parovi su Llodra/Clement, Tsonga/Monfils odnosno još neopredijeljene Cornet, Razzano i Golovin kojima bi se po svemu sudeći trebala pridružiti Pauline Parmentier (22-godišnjakinja, 59. na svijetu).

Mediji, pak, nagađaju: ukoliko Pierce na koncu otkaže Igre zbog povrede i oslobodi poziciju u singlu - Mauresmo će pronaći načina nastupiti i u Pekingu i u New Yorku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisOlimpijske igre
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!