Vodeni sportovi

Mađari nam provjeravaju puls

Hrvoje Vuković • četvrtak, 03.07.2008.
Mađari nam provjeravaju puls
Foto: Sandro Donda

Europsko prvenstvo, ni krivo ni dužno postalo je nužno zlo ovog ljeta. Razlog - Olimpijske igre. Svi strahuju od prerane forme, i fijaska u Pekingu. No, iako svi žele "odraditi" EP što prije, pohlepa za medaljama nije nestala. Ista je stvar i s Hrvatskom, koju sutra u prvoj utakmici odmah čeka jedna od najjačih - Mađarska...

Prva pobjeda puno znači. Za moral, samopouzdanje, atmosferu, masu stvari. Još ako do bodova dođete preko mađarske kralježnice, e onda vas već guraju na postolje. Mađari su nas imali u Melbourneu. No, mi smo imali Vićana. I spašeni zicer. Ovaj put, uz pile naopako s obje strane, nitko ne zna do kuda možemo. Osim Rudića. A stari lukavac šuti.

Skupina A, 1.kolo, 4.7.

Slovačka - Grčka 9:30
HRVATSKA - Mađarska 19:30
Španjolska - Crna Gora 21:00

Vezane vijesti

Istina, cilj su Olimpijske igre, no ako se nešto može ušićariti na putu do Kine, zašto ne? Momčad je gotovo identična onoj sa Svjetskog prvenstva. Ozlijeđeni vratar zamijenjen je Ivom Brzicom iz Mornara, no on će, baš kao i Dobud natjecanje pratiti s tribina, budući da nisu ušli među Ratkovih 13. Naš jedini golman tako je Frano Vićan kojeg će u slučaju ozljede ili bolesti zamijeniti Brzica.

Skupina B, 1.kolo, 4.7.

Makedonija - Rumunjska 11:00
Srbija - Njemačka 12:30
Rusija - Italija 18:00

Poznati centarski dvojac su Mile Smodlaka i Igor Hinić i o njihovoj formi zavisit će i naše medalje. Na beku također imamo svemirske klase. Andro Bušlje, Samir Barač, Aljoša Kunac i Damir Pavić odabrana su četvorica. ovaj potonji napravio je možda i najveći skok od Melbournea, odigrao je odličnu sezonu u Mladosti i u takvom ritmu očekujemo ga i u reprezentaciji. Od napadača, kapetan Zdeslav Vrdoljak još je uvijek na razini unatoč godinama, dok su u ipak osjetnom padu forme Teo Đogaš i maro Joković, koji se ipak probudio na Final Fouru.

Hrvatska

1. Frano Vićan
2. Damir Burić
3. Andro Bušlje
4. Zdeslav Vrdoljak
5. Aljoša Kunac
6. Maro Joković
7. Mile Smodlaka
8. Teo Đogaš
9. Pavo Marković
10. Samir Barač
11. Igor Hinić
12. Miho Bošković
13. Sandro Sukno
Izbornik: Ratko Rudić

Naš daleko najbolji šuter i prvi igrač Europe, Miho Bošković, sam po sebi znači pola gola, a tu su još i Pavo Marković i mladi, ali iznimno talentirani Sandro Sukno. Sve u svemu, momčad za naslov. No, sa sličnim adutima barataju i Mađari. S najviše ljevaka u ekipi, razornim šutom i vjerojatno najboljom kontrom mogu također sve, ako im se poslože kockice. A hrvatske kockice imaju drugačije planove. Naravno, poraz ne znači put u pakao, ali pobjeda nas itekako gura na put prema polufinalu bez dodatne utakmice, koja u ovom luđačkom ritmu od sedam, osam utakmica u deset dana znači puno.

U ostalim susretima u grupi, još je jedan sukob favorita, onaj Španjolske i Crne Gore, dok će Grčka tražiti prve bodove protiv slabašne Slovačke. U skupini B, Srbija ide na Njemačku, Makedonci debitiraju protiv Rumunja, a Rusija čeka Italiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!