Košarka

Portoriku pobjeda i poraz

Branimir Korać • subota, 05.07.2008.
Portoriku pobjeda i poraz
Foto: Davor Sajko

Na Kupu četiri nacije u njemačkom Bambergu prvo mjesto uzela je Grčka, drugi su bili Portorikanci, treća Njemačka, a četvrta Slovenija...

Portorikanci iznenadili domaćina

Prvog dana Kupa nacija u Bambergu Portoriko je iznenadio Njemačku iako nisu nastupili Arroyo, Ayuso i Santiago. U dobrom susretu Portoriko je u posljednjih deset minuta odigrao odlično i preokrenuo zaostatak te došao do pobjede. Predvodili su ga Juan Jose Barea s 24 poena i pet skokova, Joel Jones s 24 poena i Peter John Ramos s 11 poena i 14 skokova. Kod Njemačke Dirk Nowitzki je upisao 21 poen uz 11 skokova, a Pascal Roller 17 poena.

Rezultati u Bambergu

Petak

Njemačka - Portoriko 83:85
Grčka - Slovenija 79:71

Subota

Grčka - Portoriko 93:86
Njemačka - Slovenija 77:67.

U drugom susretu Grci su bili bolji od Slovenaca 79:71. Oslabljena Slovenija dobro se držala do posljednje četvrtine kada nije uspjela zadržati se u egalu do same završnice te je poražena. Najbolji kod pobjednika bili su Antonis Fotsis sa 17 poena i 10 skokova te Ioannis Bouroussis s 13 poena i 11 skokova. U slovenskom sastavu Radoslav Nesterovič ubacio je 16 poena, a Goran Dragič dodao je deset.

Grci bolji od Portorika

Drugi dan turnira Portorikanci su ponovno zaigrali bez svoja tri glavna aduta, no ovaj put su poraženi od Grčke 93:86. Grcima su utrpali 13 trica uz gotovo 50-postotni ubačaj, ali nije bilo dovoljno. Ponovno je odličan bio Barea koji je ubacio 32 poena uz pet skokova, Sanchez je dodao 16 poena, a Ramos deset skokova. Kod pobjednika Fotsis je ubacio 17 poena, a Spanoulis 16.

U drugom dvoboju Njemačka je imala lagan posao protiv Slovenije i slavila je 77:67 održavajući prednost cijelim tijekom susreta. Demond Greene s 18 poena i Dirk Nowitzki s 14 poena te po pet skokova i asistencija bili su najbolji kod Njemačke, a kod Slovenije istaknuli su se Jaka Lakovič s 14 poena i sedam skokova te Sani Bečirovič s 14 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!