Rukomet

"Savez ne treba fikuse"

Ivana Strahija • nedjelja, 06.07.2008.
"Savez ne treba fikuse"
Foto: FaH

U svom prvom intervjuu kao predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, kojeg je dao za Sportnet.hr, Sandi Šola u korijenu je sasjekao kuloarska naklapanja o biranju podobnog, a ne sposobnog predsjednika.

Željka Kavrana je naslijedio Sandi Šola, čovjek koji se dokazao u gospodarstvu, no ne baš i u rukometu. U mladim je danima igrao košarku, rukomet tek tu i tamo, a tek je tri godine predsjednik RK Karlovca. Njegovo predstavljanje za glavnog predsjedničkog kandidata stoga je iznenadilo svekoliku javnost. Naklapanja o podobnosti i poslušnosti, za razliku od bivšeg predsjednika koji je imao svoje ideje i nije se lako predavao, nisu prestajala, pa je to logično i bilo naše prvo pitanje.

"Nadam se da sam predložen i izabran jer se cijeni moj rad. Savez ne treba fikus, posebno ne pred tako važan ispit kao što je Svjetsko rukometno prvenstvo, kad će naša organizacija, i cijela Hrvatska, biti pod povećalom. Mislim da su moje prednosti i znanje stranih jezika te dokazana sposobnost organiziranja", jasno Šola navodi svoje prednosti.

Bez obzira na to, i sam je bio iznenađen nominacijom: "Nije mi bilo ni na kraj pameti da bih mogao postati predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza. Kad me potpredsjednik Upravnog odbora Mesarić upitao hoću li biti predsjednik ostao sam zapanjen, da budem iskren."

57 skupštinara, baš kako smo i najavili, diglo je svoju ruku za Šolu. Velika većina znala je kako glasovati, i svoje su povjerenje dali mladom Karlovčaninu. Pred njim je najveći izazov, organizirati Svjetsko prvenstvo: "Najvažnije mi je sada pohvatati konce organizacije Svjetskog prvenstva. Pred nama je sastanak s gradonačelnicima i ministrom Primorcem, moramo se dogovoriti oko organizacijskog odbora i konačno ubaciti pripreme u višu brzinu. Ne možemo utjecati na brzinu izgradnje dvorana, premda je tu sve manje-više po planu, ali možemo početi dogovarati sve ostalo, jer smo skoro dva tjedna u zaostatku."

Hrvati su već dva puta savršeno odradili velika natjecanja, i predstavili se svijetu kao sposobni organizatori. Sam čelnik svjetskog rukometa Hassan Moustafa, izrazio je zabrinutost zbog previranja u Hrvatskom rukometnom savezu tako blizu velikoj svjetskoj smotri. Na Sandiju Šoli i ostatku vodstva HRS-a je stoga da pokažu koliko vrijede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!