Nogomet

Križancu crveni karton

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 07.07.2008.
Križancu crveni karton

Hrvatski nogometaš Ivica Križanac u nastavku je prvenstva ruske Premier lige zaradio dva žuta kartona te će sljedeću utakmicu odigrati s tribina. Hrvoje Vejić u istoj utakmici nije bio mijenjan, a 90 je minuta u pobjedi Amkar Perma kod Lokomotiv Moskve upisao i Tomislav Dujmović...

Sinjanin je prvi žuti karton zaradio u 21. minuti, a već ga je u 64. sudac uputio prema svlačionicama. Tako će vjerojatni hrvatski reprezentativac preskočiti sljedeće gostovanje kod Khimkija, a u 14. će se kolu, ukoliko disciplinska komisija ne produži kaznu, ponovno naći u početnom sastavu u utakmici protiv Amkar Perma.

Unatoč neigranju Aršavina, kojeg je izbornik Advocaat udaljio iz momčadi dok ne riješi pitanje novog kluba, osvajač Kupa Uefe lagano je pobijedio FK Tom našeg Hrvoja Vejića s čak 5:1. Pogotke su za Zenit postigli po dva puta Timoščuk i Fajzulin te Širokov i Mičkov dok je za Tomsk u 35. minuti pogodio Faizulin.

Trijumfalno gostovanje Amkara iz Perma na gostovanju kod Lokomotive iz Moskve odradio je još jedan Hrvat, Tomislav Dujmović. Amkar je slavio golom Bugarina Peeva u 56. minuti, a Dujmović je u 26. minuti zaradio žuti karton.

Derbi kola između moskovskog Dynama i gradskog rivala CSKA otišao je na stranu bolje plasiranog Dynama. Najveće zasluge u 2:0 pobjedi imaju ruski reprezentativci koji su nosili igru momčadi Guusa Hiddinka na proteklom Europskom prvenstvu, Igor Semšov i Denis Kolodin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!