Ostali sportovi

Zamolodčikova neće u Peking

Maja Giljanović • utorak, 08.07.2008.

Dvostruka olimpijska pobjednica iz Sydneyja 2000. Elena Zamolodčikova nije se uspjela izboriti za mjesto u ruskoj gimnastičkoj vrsti...

25-godišnjakinja koja je u Sydneyju osvojila i momčadsko srebro te prije četiri godine u Ateni momčadsku broncu, posve je razočarala i Prvenstvo Rusije okončala na 12. mjestu u višeboju, a propustila je izboriti se za finala na sve četiri sprave na koje se prijavila.

Zamolodčikova je kao 16-godišnjakinja iznenadila osvajanjem olimpijskih naslova u preskoku i u vježbi na tlu - i to unatoč manjku bodova za ulazak u finale koje joj je, pak, prepustivši joj mjesto velikodušno ustupila velika Svetlana Korkina. Dvaput se još kitila naslovima svjetske (Tianjin, Debrecen) prvakinje u pojedinačnoj te dvaput (Paris, Patras) europske prvakinje u momčadskoj konkurenciji.

Pukovnica u ruskoj Armiji, Zamolodčikovu su zadnjih godina mučile povrede, a na SP u Stuttgartu lani osvojila je poljednje mjesto u svom omiljenom preskoku.

10 gimnastičarki inače predvodi aktualna svjetska i europska prvakinja u dvovisinskom razboju Ksenija Semenova, a među gimnastičarima je prvo ime europski prvak u višeboju Maksim Devjatovski (nekadašnji, pak, prvak i olimpijski srebrni iz Sydneyja Aleksej Bondarenko nije izborio Peking).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!