Košarka

Zagrebu lakše nego Cedeviti

Branimir Korać • utorak, 08.07.2008.
Zagrebu lakše nego Cedeviti
Foto: Bruno Karadža

Održan je ždrijeb Eurochallengea u kojem je naša košarka imala dva predstavnika. Zagreb je dobio protivnike koji nisu neprelazna prepreka, a Cedevita će imati puno teži posao i to odmah u prvom retkolu kada igra protiv francuskog Toulona...

Zagreb i Cedevita bili su promjenjive sreće u ždrijebu Eurochallengea, nasljednika Fibinog Eurokupa. Zagreb je dobro prošao i dobio protivnike s kojima može igrati, no Cedevita će zato imati puno težu zadaću i to već od samog starta.

U prvom pretkolu Zagrebov protivnik bit će češki Prostejov koji za Tomića i društvo ne bi trebao predstavljati veliki problem. U drugom pretkolu Zagreb bi već trebao ići na nešto neugodnijeg protivnika, a to će biti bolji iz dvoboja ukrajinskog Cherkaska i ruske Samare.

Cedevitu odmah na startu čeka težak posao. Protivnik momčadi iz Sutinskih vrela bit će francuski Hyeres Toulon za kojeg nastupa s uspjehom naš Hrvoje Perinčić. U slučaju da Radulovićeva momčad iznenadi, igrat će u drugom pretkolu protiv boljeg iz dvoboja ambicioznih Rumunja CSU Asesofta ili bivšeg kluba Damira Markote Spartaka iz St. Petersburga.

Susreti prvog pretkola na rasporedu su 14. i 21. listopada, a Cedevita će prvi susret igrati na svom parketu dok Zagreb prvo gostuje. Drugo pretkolo na rasporedu je 4. i 11. studenog.

Eurochallenge, prvo pretkolo:
Zagreb - Prostejov, Cedevita - Hyeres Toulon.

Eurochallenge, drugo pretkolo:
Zagreb/Prostejov - Cherkaski/Samara, Cedevita/Hyeres Toulon - CSU Asesoft/Spartak S. Petersburg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!