Nogomet

Güiza u Fenerbahçeu

Antonija Pavlić • utorak, 08.07.2008.
Güiza u Fenerbahçeu
Foto: EPA

U Fenerbahče je stiglo prvo veliko pojačanje u eri Luisa Aragonesa. Riječ je o napadaču španjolske nogometne reprezentacije Danielu Güizi, koji je za 15 milijuna eura dres Mallorce zamijenio Fenerbahčeovim...

Aragonesovo inzistiranje na dovođenju 27-godišnjeg Španjolca napokon je urodilo plodom. Čelnici Fenera pristali su na Şükrü Saracoglu dovesti još jednog člana momčadi europskih prvaka. Güiza je u Turskoj uspješno prošao liječnički pregled te potpisao četverogodišnji ugovor s turskim prvoligašem.

Prije Mallorce i Fenerbahçea nosio je dres Xereza, Recreativa, Murcie i Getafea, a jednu je sezonu proveo i u B momčadi Barcelone. Za Španjolsku je upisao osam nastupa i postigao dva pogotka, od čega oba na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Po povratku u Mallorcu 2007. Güiza je osvojio naslov najboljeg strijelca Primere sa 27 pogodaka.

To je natjeralo mnoge europske klubove da se pomnije raspitaju o talentiranom napadaču. Kvalitetu je potvrdio i na Europskom prvenstvu. Iako je uglavnom grijao klupu Torresu i Villi, uspio je postići dva pogotka i natjerati čelnike Rome, Barcelone, Real Madrida, Tottenhama, Manchester Cityja, Valencije i Arsenala da ga pokušaju dovesti u svoje redove. Najbrži i najkonkretniji ipak je bio turski viceprvak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!