Nogomet

"Cvitanića ćemo pratiti"

Antonija Pavlić • srijeda, 09.07.2008.
"Cvitanića ćemo pratiti"
Foto: Davor Sajko

Nova akvizicija Ajaxa, Argentinac hrvatskog podrijetla, Dario Cvitanić, vrlo bi se brzo mogao naći među hrvatskim reprezentativcima. Potvrdio je to Slaven Bilić najavivši kako će Cvitanić poziv u reprezentaciju dobiti kada sve bude konačno dogovoreno...

Hrvatska imidž nogometne velesile gradi iz godine u godinu. Budućnost nogometne reprezentacije nikad nije bila svjetlija. Modrić, Rakitić, Pranjić, Eduardo, Ćorluka..Poziv bi uskoro mogao dobiti i Dario Cvitanić, a i Dario Vidošić je na pragu je sudbonosnog "da" Hrvatskoj.

Jedina crna točka u regrutaciji hrvatskih iseljenika u nogometnu reprezentaciju, ona je Zlatana Ibrahimovića, danas jednog od najboljih napadača svijeta. Iako je i sam izjavio kako je htio zaigrati za reprezentaciju Hrvatske, Vlatko Marković nije otišao na pregovore te je Švedska dobila klasnog napadača, a Hrvatskoj je ostalo samo da roni suze...

Sada, kada je naučio lekciju, Marković više ništa ne prepušta slučaju. Najnovija potvrda toga, Ajaxov je napadač Darijo Cvitanić koji će se uskoro u Amsterdamu susreti s Markovićem. "O tom smo nogometašu razgovarali davno, no postao nam je puno zanimljiviji sada kada je potpisao za Ajax", rekao je hrvatski izbornik Slaven Bilić za Večernji list te dodao kako će se i osobno otisnuti do Amsterdam kako bi porazgovarao s mladim napadačem.

"Cvitanić je napadač koji nema instinkt nogometnog ubojice kao Eduardo da Silva ili Klasnić, no to je visokokvalitetan igrač koji dobro surađuje sa suigračima i postiže pogotke. Kada će zaigrati za Hrvatsku ovisi o tome kada će sve biti dogovoreno, no mi o njemu razmišljamo, pratimo ga i kada bude moguće bit će pozvan u reprezentaciju", rekao je Bilić.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!