Ostali sportovi

Svjetska prvakinja neće na OI

Maja Giljanović • četvrtak, 10.07.2008.
Svjetska prvakinja neće na OI

Aktualna svjetska prvakinja na 400 metara s preponama Jana Rawlinson otkazala je nastup na Olimpijskim igrama zbog povrede i to samo dan nakon što je po treći put u karijeri uvrštena među atletske Olimpijce Aussiesa...

Rawlinson, svjetska prvakinja iz Pariza 2003. i Osake lani, figurirala je kao najsigurnija oklada na stazi za Australiju osobito jer se na mitingu u Poljskoj prošlog tjedna vratila nakon stanke duge čak devet mjeseci.

Upravo je Bygdoscszu, međutim, shvatila da pomoći nema - operacija nožnog palca prouzročila je, naime, biomehaničke promjene u njenom trčanju i rezultirala pojačanom osjetljivošću u Ahilovoj tetivi, stoplau te butnom mišiću: "Pokušali smo na sve načine stati boli na kraj, ali više od dva uzastopna dana treninga tijekom 26 zadnjih tjedana jednostavno nisam uspjela sakupiti".

"Toliko, pak, arogantna nisam - na temelju čega da odem u Peking. Stare slave? To me ne zanima. Propuštanje OI velik je udarac za mene, ali sigurna sam da ću ga prežaliti i iz svega izaći još jača", nastavila je Rawlinson, djevojački Pittman.

25-godišnjakinja nema sreće s OI: kao svjetska prvakinja se uputila u Atenu prije četiri godine samo da bi utrku okončala na petom mjestu nakon ozljede koljena na treningu, a ovog je puta slovila kao favorit broj jedan osobito nakon otkaza svjetske rekorderke Julije Pečonkine 24 sata ranije te činjenice da se ove godine na listama dvije vodeće Amerikanke Demus i Spence nisu na prošlotjednim trialsima niti plasirale u Peking.

Zaključila je: "Obožavam ovaj sport i ne želim se oprostiti na ovakav način. Cilj mi je SP dogodine", a u Berlinu će Rawlinson, osvoji li naslov, postati prva australska trkačica s tri svjetske titule.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!