Nogomet

Cvitanić: "Igrat ću za Hrvatsku"

Ante Pažanin • četvrtak, 10.07.2008.
Cvitanić: "Igrat ću za Hrvatsku"

Novi igrač Ajaxa, argentinski Hrvat Dario Cvitanić koji je izrazio veliku želju da nastupa za hrvatsku reprezentaciju u intervjuu za argentinski Diario Ole izjavio je da nema više nikakvih dvojbi koju momčad izabrati...

Za razliku od 'slučaja Biloš' kada dotični igrač nije htio ni pomisliti na igranje u kockastom dresu jedan drugi Hrvat iz Argentine Dario Cvitanić gori od te želje. U razgovoru za argentinski Diario Ole Cvitanić tvdri kako bi mogao zaigrati za hrvatsku nacionalnu momčad: "Ovo je za mene velika prilika, zapravo najveća u karijeri. Imam 24 godine i živim u sadašnjosti, a sadašnjost je Hrvatska, budućnost bi mogla biti eventualno Argentina, ali u budućnosti ne živim. Vjerujem da ću zaigrati za Hrvatsku već u kvalifikacijama za SP i za dvije godine nastupiti i na Svjetskom prvenstvu, to mi je san. Argentina ima mnogo odličnih napadača i još ničime nisam zaslužio poziv. Za poziv u Argentinu trebao bi zabijati često u Ajaxu i prijeći u još jedan veći klub. Mislim da je Hrvatska dobar izbor i da moje najbolje igre tek dolaze, ne računam na poziv argentinskog izbornika Basilea."

Uz sve to Cvitanić je napomenuo i da mu je karijera važnija od patriotizma i da nogometu nisu strane ovakve priče: "Danas u nogometu ima dosta takvih slučajeva. Hrvatska već ima dosta 'stranaca', Rakitić je rođen u Švicarskoj, braća Kovač i Klasnić u Njemačkoj, Eduardo je Brazilac."

Mogućnost igranja za Hrvatsku za njega je stara stvari, no stvari su se 'zahuktale' otkad je Cvitanić postao najboljim strijelcem lige s 13 golova u 16 nastupa: "Tada su to bila samo nagađanja, a sada je došlo vrijeme da se konkretiziraju stvari. Učinio sam sve potrebno za dobijanje putovnice, vjerojatno ću je potražiti u hrvatskom veleposlanstvu u Nizozemskoj."

Za sada je jedina barijera ona jezična. Junak naše priče mogao bi, u slučaju skorog poziva izbornika Bilića, postati prvim hrvatskim reprezentativcem koji ne zna hrvatski jezik: "Učim engleski, hrvatski nažalost ne znam, ali ga želim naučiti. Čuo sam da je težak, rekli su mi da je u reprezentaciji Robert Prosinečki koji odlično vlada španjolskim."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!