Nogomet

Gazaev napušta CSKA

Antonija Pavlić • četvrtak, 10.07.2008.
Gazaev napušta CSKA
Foto: Sandro Donda

Trofejni trener moskovskog CSKA, po koncu će sezone napustiti klub. Nakon šest godina provedenih u Moskvi i sedam osvojenih trofeja, Gazaev će uzeti predah, a još nije poznato hoće li se odlučiti za novi trenerski izazov...

Gazaev je odluku da klub napusti tri godine prije kraja ugovora donio nakon razgovora s predsjednikom Evgenyjem Ginerom koji je njegovu odluku ispoštovao, uz savjet da iz Moskve odseli tek na kraju tekuće sezone, što je ovaj prihvatio. S CSKA-om je osvojio tri prvenstva (2003, 2005, 2006), tri kupa (2002, 2005, 20066) i Kup Uefa u sezoni 2004/05, kao prvi ruski klub koji je nakon raspada Sovjetskog saveza osvojio neko europsko natjecanje.

Iako odlazi u vrijeme kada se njegov klub bori s formom (9. mjesto na prvenstvenoj ljestvici), predsjednik Giner napominje kako glavni razlog nisu lošu rezultati kluba. "Želim odmah napomenuti kako razlog izbornikova odlaska nisu loši rezultati, niti subotnji poraz (2:0) od Dynama. Želio otići i mnogo prije"

"Razlog je jednostavan. Preumoran sam", rekao je Gazaev za službenu stranicu Uefe. "U ponedjeljak sam predsjedniku kluba priopćio da odlazim, no on me zamolio da ostanem bar do kraja sezone, što sam i prihvatio. Nisam mogao reći ne čovjeku s kojim sam prošao toliko lijepih trenutaka i koji je uvijek bio uz mene, podržavao me."

"Poštujem predsjednika i zahvalan sam mu na svim ovim godinama koje sam proveo u klubu. Želim naglasiti da je moja odluka konačna i ništa ju ne može promijeniti. Čak i ako osvojimo naslov, odlazim", jasan je bio osvajač brončane olimpijske medalje 1980.

"Želim istaknuti da je ovo zapravo nešto potpuno normalno. Gazaev je U CSKA-u mnogo godina, jednostavno se zasitio. U proteklih smo šest sezona ostvarili sjajne rezultate i zahvalni smo mu na tome", završio je glavni čovjek moskovskog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!