Nogomet

Cvitanić postao hrvatski reprezentativac

Antonija Pavlić • petak, 11.07.2008.
Cvitanić postao hrvatski reprezentativac

Jučer su u Amsterdamu, u hotelu Sheraton, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić i predsjednik Vlatko Marković dogovorili dolazak Argentinca Darija Cvitanića u redove Hrvatske. Mladi se Argentinac spremno odazvao pozivu da zaigra za državu svog djeda, a uskoro bi trebao dobiti i hrvatsku putovnicu...

26-godišnji je Argentinac dalmatinskog porijekla, za razliku od nekadašnjeg suigrača Danijela Biloša spremno prihvatio poziv u reprezentaciju Hrvatske, te će izbornik Slaven Bilić njegove kvalitete moći testirati već u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Cvitanić je u Ajax došao iz Banfielda, gdje je igrao s nesuđenim reprezentativcem Danijelom Bilošom. Biloš je nedugo potom prešao u San Lorenzo gdje dobro zarađuje, no nije postigao svjetsku slavu. “Neću ponoviti Biloševu pogrešku”, rekao je prije razgovora Ajaxov napadač te se spremno slikao s hrvatskim dresom.

Izbornik Slaven Bilić, Cvitanića će uživo gledati 8. kolovoza na turniru na kojem će sudjelovati Inter Milan, Sevilla, Arsenal i Ajax, kada će ocijeniti da li je dovoljno dobar za reprezentaciju.

Predsjednik Marković, također je potvrdio kako je Nogometni savez Kazahstana od HNS-a zatražio da se za prijateljsku utakmicu s Hrvatskom priprema u Hrvatskoj, a HNS će im po svemu sudeći tu želju ispuniti.

Glavni sponzor hrvatske reprezentacije, uskoro bi mogla postati mađarska kompanija MOL, budući da su se Srebrić i Marković s puta u Budimpešti vratili s osmjesima na licima. Pregovaralo se i s još anonimnom japanskom i južnokorejskom tvrtkom.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!