Ostali sportovi

Pistoriusu ostao još Luzern

Maja Giljanović • subota, 12.07.2008.
Pistoriusu ostao još Luzern
Foto: EPA

Oscar Pistorius unatoč opipljivom napretku u odnosu na utrku u Milanu prošlog tjedna nije uspio ostvariti olimpijsku normu i vizu za Peking će pokušati čekirati u Luzernu za pet dana...

Južnoafrikanac koji pokušava izboriti "prave" OI na 400 metara je, naime, u Rimu na mitingu Zlatne lige - u B utrci - osvojio šesto mjesto s 46.62 i u odnosu na Milano dramatično je spustio vrijeme.

Prošli je tjedan Pistorius u svom povratku na stazu nakon dva mjeseca bez ijednog treninga i gotovo godinu dana peripetija s IAAF-om koji mu je zabranio put u Peking i u slučaju ostvarene norme jer ga "prostetičke proteze stavljaju u nepoštenu prednost nad ostalima", a čiju je odluku na koncu poništio Arbitracijski sud u Švicarskoj, trčao demoralizirajuće nedostatnih 47.78.

"Večeras sam otrčao odličnu utrku. Nakon prošlog tjedna bio sam poprilično nervozan, ali ovih 46.62 me ohrabruje. Siguran sam da mogu brže, pitanje je samo mogu li normu dohvatiti tako još za mene rano u sezoni".

Norma je 45.55, a ne ostvari li je ove srijede u Luzernu, ostaje mu nada puta na OI kao člana štafete 4x100 za što bi, smatra, trebao trčati ispd 46 sekundi: "Ne uspijem li, svejedno neću previše žaliti. Vremena imam i za London kroz četiri godine", zaključio je 21-godišnjak - svjetski rekorder na 100, 200 i 400 metara.

Prije toga mu, međutim, slijede Paraolimpijske igre od 6. do 17. rujna na kojima brani naslov na 200 te broncu na 100 metara iz Atene 2004. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!