Nogomet

Pletikosa kao na streljani

Maja Giljanović • subota, 12.07.2008.
Pletikosa kao na streljani
Foto: Davor Sajko

U derbiju ruskog prvenstva Spartak našega Stipe Pletikose je na svom terenu izgubio od gradskog rivala moskovskog CSKA i to sa sramotnih 5:1...

Trenutno, a s utakmicom više od primjerice prvoplasiranog Rubina i dvije od CSKA, četvrta momčad Rusije - Spartak je na užasan način nastavio sezonu. Poraženi su, naime, drugu utakmicu uzastopce, ali poraz od 3:1 protiv Tereka barem je bio na gostujućem travnjaku.

Ovog puta je ekipa trenera Čerčesova u 90-ima inače neprikosnovena sa sedam naslova prvaka od 1992. do 1999., a zadnji put prvak još 2001., nastradala pred svojim navijačima: krvnikom se pokazao Vagner Love - 24-godišnji Brazilac je hattrickom u 15., 33. i 44. minuti načeo da bi Miloš Krasić u 51. te Caner Erkin u 77. dokusurili hrvatskog reprezentativca. Gol s druge strane Baženova (68.) u mreži Akinfejeva nije ni truna popravio dojam.

Prvi je gol Splićanin primio nakon gužve u njegovom petercu, drugi glavom s desetak metara, treći, pak, iz prekrasne akcije kojom su na travnjak igrači CSKA polegli petoricu Spartakovih. Srbin je četvrti uvalio glavom nakon prekida, a peti 19-godišnji Turčin kroz uši mu iz slobodnog udarca s 30-tak metara.

Tomislav Dujmović je, pak, bio strijelac za 2:0 Amkara u Permu protiv Luč Energije Zorana Vulića i nekadašnjeg hajdukovca Darija Damjanovića.

Rusija, 13. kolo:
Spartak - CSKA 1:5, Amkar - Luč 2:0, Šinjik - Krila Sovjetov 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!