Nogomet

"Iz Dinama samo s rezultatom"

Antonija Pavlić • nedjelja, 13.07.2008.
"Iz Dinama samo s rezultatom"
Foto: Kristijan Komarica

"Najtalentiraniji igrač kojeg je Dinamo ikada doveo" od prvog se dana odlično uklopio u modru momčad. Protiv slovenske je Olimpije pokazao svu raskoš svog talenta te potvrdio kako je doveden da bi barem malo popunio upražnjeno mjesto Luke Modrića.

Iako se bivšeg modrog kapetana ne može tek tako nadomjestiti, Morales je po svemu sudeći igrač koji bi trebao zakamuflirati odlazak Pokrivača i Vukojevića. Voli igrati ofenzivno, podvaliti loptu, ali i pucati po golu. Ima snažan udarac, potvrdio je to debitantskim pogotkom protiv Olimpije. Imao je nekoliko prodora, asistencija, natjerao je Bad Blue Boyse da ga zavole i od njega počnu puno očekivati.

Sam je Čileanac u mnogim intervjuima koje je dao, istaknuo kako s Dinamom želi napraviti rezultat. Navijači očekuju Ligu prvaka, iako je nezahvalno nadati se ulasku u najelitnije klupsko natjecanje bez Luke Modrića, koji je prošle sezone u dresu europskog Dinama odigrao svoje najbolje utakmice u karijeri.

"Vrlo sam sretan što sam došao tu, Dinamo je dobra ekipa. Smatram da smo dobro radili na pripremama u Austriji i nadam se da će se to pokazati na terenu. Djevojka mi dolazi u Zagreb, nadam se da ću do tada riješiti sve sa stanom.", rekao je simpatični Čileanac za Javno.hr.

"Teško mi je govoriti koliko dobro mogu zamijeniti Luku jer nisam igrao s njim i nisam ga gledao. Govore mi da imamo sličan stil igre, ali ne mogu davati konkretne usporedbe. Znam da ljudi očekuju puno od mene. Ja se isto nadam da neću iznevjeriti navijače. Očekujem ih već protiv Linfielda u što većem broju, jer podrška mi je bitna."

"Sretan sam što me ekipa prihvatila, jer mi ovo razdoblje nije bilo lako. Praktički sam mjesec dana izoliran što na pripremama, što u hotelu. Svi suigrači su me odlično prihvatili, a na terenu lako učim hrvatske riječi. Ovo mi je prvi korak u Europi, koji mi je jako bitan. Moram se priviknuti na europski stil igranja i europski život. Ja želim igrati ovdje što duže, želim se dokazati pred Dinamovim navijačima i pokazati svoju kvalitetu. Prvo želim ostvariti rezultat s Dinamom."

Vrijeme će pokazati hoće li Morales uistinu dostojno zamijeniti Luku Modrića i hoće li uspjeti Dinamo uvesti bar u Kup Uefa. Sljedeće bi sezone, tek, Dinamo mogao na lakši način do Lige prvaka. Michel Platini je uveo novi sustav kvalifikacija po kojem bi "manji" klubovi trebali na lakši način izboriti svoje mjesto pod Suncem.

"Naravno da bih želio ići dalje, u neku od Liga petice, jer na kraju o tome svi maštaju. Zasad se ne zamaram s tim, želim biti ovdje što bolji.", završio je mladi čileanski reprezentativac.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!