Tenis

Robredo ponovio 2006.

Branimir Korać • nedjelja, 13.07.2008.
Robredo ponovio 2006.
Foto: EPA

Tommy Robredo po drugi put uzeo je naslov pobjednika ATP turnira u Bastadu. U finalu ovogodišnjeg izdanja turnira svladao je Tomasa Berdycha iz Češke s 2-0 u setovima...

Bastad je sretno mjesto za Tommyja Robreda. Odlični Španjolac uzeo je naslov pobjednika turnira svladavši u finalu Tomasa Berdycha sa 6:4, 6:1. Obojica su u polufinalu ostvarili malo neočekivane pobjede protiv favoriziranih Davida Ferrera i Fernanda Verdasca, a više snage za završni okršaj ostalo je Španjolcu.

Prvi set bio je posve izjednačen, obojica su igrali vrlo dobro, no Robredo je bio taj koji je uspio doći do jednog breaka više i uzeti set. U nastavku je Berdych rano izgubio servis, nije se uspio vratiti i igra mu se raspala što je Robredo znao iskoristiti.

Bio je to četvrti međusobni dvoboj ove dvojice igrača, a Robredo je upisao drugu pobjedu. Posljednji meč odigrali su prošle godine u Monte Carlu gdje je uspješniji bio Berdych u tri seta.

U Bastadu je Robredo već osvojio jedan naslov i to 2006. godine kada je u finalu svladao Nikolaja Davidenka. "Obožavam ovaj turnir i sjajno je na njemu slaviti. Ljudi su ovdje vrlo ljubazni, sjajno se odnose prema nama i igrači ovdje vole dolaziti. Neću niti spominjati da ću se ovdje vratiti i iduće godine jer svi to ovdje znaju", kazao je nakon meča zadovoljni Robredo.

U konkurenciji parova Jonas Björkman je osvojio svoj sedmi naslov u Bastadu. Ovaj put partner mu je bio Robin Soderling, a do naslova su lagano došli pobjedom protiv Johana Brunstroma iz Švedske i Jean-Juliena Rojera iz Nizozemskih Antila.

ATP Bastad, finale:
Tommy Robredo (Španjolska, 3) - Tomas Berdych (Švedska, 4) 6:4, 6:1.

ATP Bastad, parovi, finale:
Jonas Björkman/Robin Soderling (Švedska/Švedska) - Johan Brunstrom/Jean-Julien Rojer (Švedska/Nizozemski Antili) 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!