Ostali sportovi

Adingono: "Skoro nismo izašli na parket"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 14.07.2008.
Adingono: "Skoro nismo izašli na parket"
Foto: EPA

Kamerunci su pred utakmicu s Hrvatima imali druge brige osim onih sportskih. Igrači nisu dobili obećani novac, a podrška im nije pružena ni u pripremama.

Lazare Adingono, izbornik kamerunske reprezentacije, nije krio probleme u kojima se njegova momčad nalazi: "Pred odlazak u Grčku morile su nas mnoge brige. Najveća od njih kako priskrbiti novac koji je momcima obećan zbog sudjelovanja na AfroBasketu u Angoli. Palo je puno teških riječi i bili smo na korak od odustajanja od cijelih kvalifikacija."

FIBA je zeznula Kamerunce, jasan je Adingono: "Obećali su nešto što kasnije nisu ispoštovali, to jednostavno nije u redu. Čak smo danas odbili igrati ukoliko nam se novac na isplati. Ništa nismo dobili i minutu pred početak utakmice s Hrvatskom skupili smo glave i odlučili kako, premda nas FIBA i naša vlada ne poštuju, poštujemo sami sebe, i igrat ćemo za boje Kameruna i naše obitelji."

Iako je završio pobjedom Hrvata, za Adingona je susret bio od velikog značenja: "Pokazali smo koliko bismo dobri mogli biti kad bismo imali potporu koju zaslužujemo. Ovo je bila utakmica koja jasno potvrđuje da Kamerun može imati ozbiljniju rolu ne samo u afričkoj, već i u svjetskoj košarci", zaključio je kamerunski izbornik.

Svi se pitaju hoće li Kamerun igrati uopće protiv Portorika, a izbornik kaže kako će pokušati igrače uvjeriti da je danas pokrenuto nešto veće od njih, i da treba pokušati dati sve od sebe, na najbolji način demantirati one koji donose odluke.

Za Hrvate je Kamerun bio tek zagrijavanje, pravi će test za naše biti srijeda i Portoriko. Susret je najavio Marko Tomas: "Mislim da igramo sve bolje, ali pravi izazov dolazi u srijedu. Portorikance skoro sve poznajem, mnogi igrači igraju u Španjolskoj i u Euroligi, i jasno je da od samog početka moramo biti ozbiljni i usredotočeni", kazao je Tomas, koji se ove sezone vraća u Real Madrid nakon posudbe Fuenlabradi.

Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica
16.07.2008.
Portoriko81:95Hrvatska
15.07.2008.
Kamerun72:81Portoriko
14.07.2008.
Hrvatska93:79Kamerun
1Hrvatska 20+28
2Portoriko 11-5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!