Košarka

Kraj za Markotu, izgubljen i za OI

Branimir Korać • utorak, 15.07.2008.
Kraj za Markotu, izgubljen i za OI
Foto: EPA

Veliki udarac primila je naša košarkaška reprezentacija. Damir Markota jučer je u susretu s Kamerunom teže ozlijedio koljeno i za njega su kvalifikacije završene, a ako se i plasiramo na OI, na Markotu se neće moći računati...

Ozljeda koljena Damira Markote u jučerašnjem susretu s Kamerunom ipak je teže prirode. Iako je izbornik Repeša još sinoć govorio kako se nada i vjeruje da je riječ o lakšoj ozljedi i da će "Šveđo" možda zaigrati već protiv Portorika, ipak je riječ o težoj ozljedi koja će Markotu udaljiti s parketa najmanje mjesec dana.

Današnjim pregledom utvrđeno je kako je Markota zadobio puknuće stražnjeg dijela medijalnog meniskusa te će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Artroskopija će biti izvršena već narednih dana u Zagrebu, a Markota bi trebao biti spreman za početak klupske sezone.

Izbornik Repeša tako je ostao s igračem manje u rosteru, ali i stalnoj rotaciji u kojoj je Markota imao zapaženu ulogu. Tijekom priprema igrao je odlično, pokazao je veliki napredak i prava je šteta što se na njega do kraja kvalifikacija ne može računati.

U slučaju da se Hrvatska plasira u Peking, izbornik Repeša morat će nekom drugom kandidatu uputiti pozivnicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!