Nogomet

Porto definitivno u Ligi prvaka

Maja Giljanović • utorak, 15.07.2008.
Porto definitivno u Ligi prvaka

Sportski arbitracijski sud u Lausannei odbacio je kao neosnovanu žalbu Vitorije Guimaraes i Benfice na Uefinu odluku o nastupu Porta u ovogodišnjoj Ligi prvaka...

Portugalci su se žalili jer je njihovom prvaku unatoč prvotnoj odluci Uefe o zabrani Portovog nastupa odobreno sudjelovanje među europskom elitom, a zbog navodno "proceduralne greške" u procesuiranju postupka.

9. svibnja su, naime, u Nyonu izbacili Porto iz LP, a nakon što ih je Disciplinska komisija Portugalskog saveza proglasila krivima u skandalu tzv. Zlatne zviždaljke iz 2004. godine. Čelnici upravo te sezone europskog prvaka podmićivali su suce u dokazano je tri navrata i redom im je oduzeto šest bodova, oglobljeni su sa 150.000 eura i predsjednik im je Jorge Pinto da Costa sljedeće dvije sezone prognan s funkcije.

Portova je potom žalba koncem svibnja pozitivno riješena da bi 26. prošlog mjeseca lani trećeplasirana Vitoria i četvrta Benfica uložile vlastite prigovore - Vitoria bi u po njih povoljnom raspletu izbjegla kvalifikacije, a Benfica bi Kup Uefa zamijenila Ligom prvaka.

Bilo, međutim, pa se spominjalo, a gubitnicima ostaje još podmiriti troškove parnice u čemu će im ruku dati i Uefa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!