Automoto

Vrijedni bodovi za Chevrolet

Goran Markuš • utorak, 15.07.2008.
Vrijedni bodovi za Chevrolet

Završetkom utrke u portugalskom Estorilu stigli smo do polovice aktualne sezone WTCC-a. Dok se u poretku momčadi vidi očita borba Chevroleta i BMW-a za drugo mjesto poredak vozača, u kojem su čak četvorica prvoplasiranih unutar deset poena, mnogo je zanimljivija mnogobrojnim pratiteljima ove automobilske discipline…

Završena je i 12. ovogodišnja utrka u portugalskom Estorilu na kojoj je pobjeda u obje utrke pripala vozačima trenutno vodeće momčadi SEAT-a. Međutim, Chevroletovi vozači nikako ne mogu biti nezadovoljni rezultatima i količinom bodova koja ih je dodatno približila BMW-u s kojim se bore za drugo mjesto u ukupnom poretku momčadi.

Nicola Larini osvojenom drugom pozicijom u prvoj i četvrtom u drugoj utrci uvjerljivo je predvodio momčad Chevroleta: "Odličan start sa pole-a u prvoj utrci nije mi puno pomogao pošto su SEAT-i jednostavno preletjeli pokraj mene. Nakon kratkog izleta Yvana započeo je juriš na Rickarda za kojeg se na kraju ispostavilo da je ipak prebrz za moj Lacetti." Larini je odlučio kratko prokomentirati i drugu utrku: "U drugoj sam utrci izborio jedno mjesto, no to je bilo sve što sam mogao učiniti."

Četvrto mjesto u prvoj i peto u drugoj utrci i više je nego zadovoljilo još jednog Chevroletovog vozača, Roba Huffa. "Nakon odličnog starta odvažio sam se na prolaz Rickarda s vanjske strane. Nažalost, nakon što je netko udario Jordija ovaj je nesretno taknuo i mene što me stajalo nekoliko pozicije. Dva kruga prije kraja ponovno sam odlučio kako je vrijeme za agresivniji pristup, a dvije pozicije koje sam uspio osvojiti i više su nego što sam se nadao," poručio je Huff.

Nakon analize prve utrke Rob se nije ustručavao kratko prokomentirati kasniju, drugu utrku: "U drugoj sam utrci glatko pratio SEAT-e, da bi nakon udarca Yvana u Jordija potonji ponovno udario moj automobil što je uzrokovalo savijanje volana nakon čega sam se usredotočio na spašavanje što je više bodova moguće."

Nakon što su mu poništena kvalifikacijska vremena zbog problema sa aparatom za gašenje bilo je očito da Alaina Menua čeka žestoka borba ukoliko želi osvojiti išta bodova za svoju momčadi. "Zadovoljan sam solidnom vožnjom u prvoj utrci koja mi je omogućila plasman na 11. mjestu što je i više nego zadovoljavajuće uzevši u obzir da sam startao sa 25. mjesta. Nažalost, druga utrka nije bila tako uspješna. Nakon što sam izgubio nekoliko pozicija zbog udarca Gabriela Tarquinija uspio sam se vratiti tek na 14. mjesto koje ipak nije ono čemu sam se nadao", izjavio je Menu.

Usprkos nesretnom vikendu Alain ipak ne gubi nadu i vjeruje u brz povratak u borbu za sam vrh: "Staza Brands Hatch je sljedeća u kalendaru, a kako sam tamo posljednje dvije sezone odnio pobjedu logično je očekivati još jedan vrhunski rezultat. Hat-trick bi zasigurno bio najbolji mogući povratak!"

Estoril, prva utrka:
1. R. Rydell (SEAT Leon TDI) – 22:05.135 minuta (12 krugova)
2. N. Larini (Chevrolet Lacetti) – +0.816 sec
3. Y. Muller (SEAT Leon TDI) – +8.160 sec
4. R. Huff (Chevrolet Lacetti) – +10.681 sec
5. J. Gene (SEAT Leon TDI) – 12.316 sec

Estoril, druga utrka:
1. T. Monteiro (SEAT Leon TDI) – 22:06.495 minuta (12 krugova)
2. Y. Muller (SEAT Leon TDI) – +2.635 sec
3. A. Priaulx (BMW 320si) – +2.921 sec
4. F. Porteiro (BMW 320si) – +3.578 sec
5. R. Huff (Chevrolet Lacetti) – +4.028 sec

Ukupan poredak, vozači:
1. G. Tarquini (SEAT) – 58 bodova
2. Y. Muller (SEAT) – 55 bodova
3. R. Rydell (SEAT) – 48 bodova
4. A. Priaulx (BMW) – 43 boda
5. R. Huff (Chevrolet) – 36 bodova

Ukupan poredak, momčadi:
1. SEAT – 172 boda
2. BMW – 135 bodova
3. Chevrolet – 115 bodova
4. Honda – 19 bodova

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!