Košarka

Ukić definitivno Torontov

Branimir Korać • srijeda, 16.07.2008.
Ukić definitivno Torontov
Foto: Bruno Blumenschein

Roko Leni Ukić karijeru će nastaviti u NBA ligi u momčadi Toronto Raptorsa. Kako se već duže vrijeme spominjalo, Barcelona je bila spremna prepustiti Ukića Torontu za određenu odštetu i to je na kraju i učinila...

Toronto Raptorsi platili su Barceloni 650 tisuća dolara za Roka Lenija Ukića i doveli hrvatskog reprezentativca u svoje redove. Odlaskom T.J. Forda, Ukić preuzima ulogu drugog razigravača Raptorsa iza španjolskog reprezentativca Josea Manuela Calderona.

Ukiću se tako ispunila dugogodišnja želja za nastupom u američkoj profesionalnoj ligi gdje će, nadamo se, uspjeti se nametnuti.

Na NBA draftu Roko je izabran u drugoj rundi 2005. godine od strane Toronto Raptorsa koji su ga odmah predstavili kao jednu od velikih nada.No na odlazak u SAD čekao je tri godine. Poslije odlaska iz Splita igrao je u dresu Tau Ceramice u sezoni 05/06 da bi sljedeću sezonu proveo u dresu Barcelone. Prošlu sezonu grao je kod izbornika Jasmina Repeše na posudbi u Lottomatici.

Startna pozicija u Torontu mu nije loša. Kao prva zamjena Calderonu, mogao bi imati dobru minutažu te tako dobiti priliku pokazati kako Toronto nije pogriješio izborom na draftu i plaćanjem Barceloni za njegov dolazak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!