Nogomet

Varteks u privatizaciju, suspenzija ukinuta

Ivana Strahija • srijeda, 16.07.2008.
Varteks u privatizaciju, suspenzija ukinuta

Obećano obraćanje javnosti održali su danas čelni ljudi Varteksa i Varaždina, a zaključak je cijele priče suradnja tješnja no ikad, uz suradnju po pitanjima financija i organizacije.

Nakon mjesec dana nagovaranja Ivan Topolnjak vratio se na Varteksovo predsjedničko mjesto. Kako je sam kazao: "Nisam mislio da će me Izvršni odbor toliko dugo čekati. No, Izvršni mi je odbor izrazio svoju jednoglasnu potporu, s Gradom sam riješio nesuglasice, i spreman sam i dalje raditi za boljitak kluba. Nisam želio od svoje ostavke napraviti slučaj, ali tako je ispalo."

Gradonačelnik Ivan Čehok sa svoje strane i sa strane grada Varaždina obećao je Topolnjaku i klubu puno veću podršku: "Zahvaljujem se predsjedniku što je odlučio povući ostavku, jer je on uistinu odlično vodio klub, a u suradnji s trenerom Besekom klub je u protekloj sezoni isplivao iz velike krize." Nesporazumi na liniji grad-klub tako su izglađeni, a grad je pomogao u plaćanju ostatka duga prema Goranu Graniću, kojim je suspenzija Varteksa i službeno ukinuta.

Još ostaju otvorena pitanja plaćanja duga prema zaposlenicima, koji nekoliko mjeseci nisu vidjeli plaće, kao i dijela plaća za igrače, uz dugovanje za premije. Topolnjak je uvjeren kako se situacija može riješiti, no potreban je zaokret u razmišljanju: "Nas najviše muče ugovori iz 2001. godine, koji sada dolaze na naplatu. Sklapani su megalomanski dogovori, koji nisu bili dobri za klub, i to nas sada tišti. Ipak, moramo se okrenuti budućnosti i razmisliti na koji način početi reorganizaciju. U svakom slučaju, uz pomoć gradskih čelnika porazgovarat ćemo s ministrom Ivanom Šukerom i zamoliti ga da nam stavi dug u mirovanje."

Progovorilo se i o suradnji s tvrtkom Varteks, čije ime klub nosi: "Danas je jako teško naći sponzore koji žele ili mogu dati milijune kuna, no činjenica je da s firmom, koja je počela pozitivno poslovati, mi moramo pregovarati i dogovoriti kako bi suradnja trebala izgledati. Mislim da nećemo robovati imenu Varteks ukoliko budemo našli sponzora koji je spreman dati više novca", otvoren je bio Topolnjak.

Uz to, dogovorena je i privatizacija kluba, o kojoj je više kazao Zlatko Horvat, dogradonačelnik Varaždina i dopredsjednik Varteksa: "Mislim da nećemo koristiti Hajdukov model, no kako ćemo točno reorganizirati klub još ne znamo. O tome ćemo razmišljati od prvih jesenskih dana, no u cilju nam je riješiti sva dugovanja, koja još uvijek doslovce pronalazimo po ladicama."

Topolnjak je za kraj naglasio kako će Varteksova politika, kao i unazad neko vrijeme, biti osloniti se na vlastite igrače: "Na sreću, ekipa je u proteklih mjesec dana normalno radila, i mislim da će biti potpuno spremna za početak prvenstva. Prošlu smo sezonu startali jako loše, no ovu ćemo, uvjeren sam, otvoriti pobjedom protiv Zagreba. U prvih osam kola očekujem najmanje 50 posto osvojenih bodova."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!