Ostali sportovi

Pistoriusu ni štafeta

Maja Giljanović • petak, 18.07.2008.
Pistoriusu ni štafeta

Posljednja nada Oscara Pistoriusa da ovog kolovoza nastupi na Olimpijskim igrama u Pekingu rasplinula se objavom južnoafričke štafete 4x400 metara...

Paraolimpijski svjetski rekorder na 100, 200 i 400 metara nije uspio u tri navrata ostvariti olimpijsku normu na 400 metara - zadnji je put pokušao prije dva dana u Luzernu i ostao usprkos osobnom rekordu (46.25) kratak okruglo 70 stotinki, a štafeta mu je izmakla jer kaže predsjednik Atletskog saveza JAR-a Leonard Chuene "četiri atletičara su ostvarila vremena brža od Pistoriusovog, a odluka je trenera bila ne uvrstiti ga ni među rezerve".

Pistorius je ostao nedostupan za izjave, ali odluka Saveza zacijelo mu nije iznenađenje. Još je ranije u svibnju, odmah nakon odluke Sportskog arbitražnog suda u Lausannei koja je poništila IAAF-ovu o zabrani njegovog eventualnog nastupa na OI, izjavio: "Previše sam dragocjenog vremena utrošio na bitku s Međunarodnom atletskom federacijom umjesto da treniram, treniram i treniram".

Menadžer, pak, Blade Runnera koji se s umjetnim potkoljenicama ravnopravno nosi s 400-metrašima bez invaliditeta Peet Van Zyl je kratko izjavio: "Uvrštenje u reprezentaciju na lijepe oči nismo očekivali niti smo ga željeli. Od samog smo početka znali da bez rezultata neće u Peking. Povlastice nisu u redu jer pravila su pravila - Oscar će svoj olimpijski san ostvariti u Londonu".

21-godišnjak koji je rođen bez obje fibule i u dobi je od 11 mjeseci ostao bez potkoljenica svejedno, međutim, planira u Peking - Paraolimpijske su igre od 6. do 17. rujna, a Pistoris brani naslov na 200 metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!