Nogomet

"Dođite gledati Dinamo"

Vedran Attias • utorak, 22.07.2008.
"Dođite gledati Dinamo"
Foto: Kristijan Komarica

Novi potpis ugovora u Plavom Salonu u Maksimiru, no ovoga puta se ne radi o igraču nego o drugoj vrsti pojačanja - novi sponzor Dinama je Germania Sport kladionica...

Kako je pisalo na materijalu koji je podijeljen, "kladionica koji se nalazi između drugog i trećeg mjesta na tržištu", novi je sponzor Dinama. Naravno, zadovoljstvo obavljenim poslom nije skrivao izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić: "Drago mi je što mogu nazočiti ovakvom svečanom činu. Sretan sam što u ovom velikom danu za našu obitelj Dinamo mogu biti domaćin gospodinu Koraću i Germania Sportu koji su prepoznali Dinamo kao brand s kojim žele surađivati. Ja im u ime uprave kluba i u ime mnogobrojnih navijača zahvaljujem jer samo s ovakvim sponzorima Dinamo može ostvariti vrhunske rezultate."

Direktor Germania Sport kladionica bio je vrlo kratak: "Nama je također jako drago i čast nam je biti sponzor Dinamu. Nema tu neke filozofije - bavimo se sportom i sasvim je logično vezati se s jednim od najvećih sportskih brandova u Hrvatskoj." Ugovor je potpisan na dvije godine te će novi sponzor biti ispod broja na leđima igrača Dinama. Iznos nije poznat, no, kako je rekao izvršni dopredsjednik, "radi se o višemilijunskom iznosu".

Nakon svečanog dijela, direktor Germania Sporta i izvršni dopredsjednik kluba su otišli, a nastavljena je "uobičajena" konferencija uoči utakmice s trenerom Brankom Ivankovićem koji ima nekoliko dvojbi za sastav koji će poslati na teren protiv Linfielda.

Naime, Sammir je dobio udarac u palac u subotu i ima manjih problema kod kontakta s loptom, Morales ima napetost u mišiću i nije siguran za nastup: "Nismo sigurni hoćemo li preuzeti rizik s Moralesom. On je normalno trenirao, no šanse su 50:50 da nastupi. Ako neće moći - u igru će Badelj, no sigurno će Morales dobiti svoje minute."

Druga dvojba trenera je između Mandžukića i Tadića. Razlog te dvojbe je isključivo činjenica kako Mandžukić zbog kartona iz prošle sezone nema pravo nastupa protiv Rijeke pa bi stoga i protiv Linfielda Tadić mogao dobiti svoju priliku. Jedna je promjena sigurna - Ibanez će početi utakmicu na lijevomboku, a Guela i Lovren i dalje ne konkuriraju za sastav te treniraju po posebnom programu.

Trener Modrih se nada kako će se njegova momčad u dobrom svjetlu predstaviti domaćoj publici: "Početak sezone nam daje jedan poseban motiv kako bi se što bolje predstavili pred zagrebačkom publikom. Igrači su izuzetno raspoloženi i motivirani, a pripremljenost im je svaki dan sve bolja." Nikakve moguće kalkulacije zbog utakmice Rijekom ne dolaze u obzir: "Pristup i želja su na maksimimu i mi nećemo kalkulirati. Igrači su spremni za ritam srijeda/nedjelja. Imamo dvadeset i jednog igrača i to je optimalan broj koji može iznijeti napore koji su pred nama."

Ivanković očekuje opuštene goste koji, sada stvarno, nemaju što izgubiti: "Nama je važno što smo svi vidjeli i osjetili snagu protivnika u prvoj utakmici. Oni će sigurno igrati lakše nego u Belfastu, no kvaliteta je na našoj strani i ne očekujem nikakvo iznenađenje." Što se tiče drugog pretkola, u koje su svi sigurni, Ivankovićev pomoćnik Boris Kubla ići će gledati utakmicu Domžale - Dudelange kako bi snimio igru Slovenaca.

Kada je u pitanju najnovije igračko pojačanje Mirko Hrgović, on nema pravo nastupa protiv Linfielda, no za Rijeku će konkurirati za sastav: "On uopće nije sporan i očekujem kako će on biti veliko pojačanje. Ibanez ima ogromni potencijal i jedini je problem što u toj silnoj želji da pokaže sve što zna - može pogriješiti."

Trener Dinama nije propustio priliku izraziti zadovoljstvo činjenicom što će svi naši klubovi proći dalje u europskim natjecanjima: "Naravno kako je to veliko zadovoljstvo za sve nas koji radimo u nogometu. To je odlično i zbog koeficijenta. Mi želimo da se barem dio ove atmosfere sa Eura prenese na ligaški nogomet i da svi zajedno uživamo u utakmicama domaće lige."

Još je jednom pohvalio navijače Dinama i rekao nešto što autor ovog teksta govori svima na pitanja koja sluša godina "kak možeš ić gledati Cibaliju ili Kamen Ingrad?": "Posebno mi je drago što su navijači protiv Olimpije došli gledati nas, a ne protivnika i to je moja želja - da navijači Dinama dolaze gledati Dinamo i igru Dinama, a ne protivnika."

U srijedu se u Maksimiru nadaju lijepom vremenu i solidno popunjenom stadionu koji ovaj Dinamo zaslužuje. Ponovimo još jednom popularne cijene karata za premijeru novog Dinama: sjever 20, istok 30 i zapad 40 kuna.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 00:31
    Nemaju ljudi para
    Obrisan korisnik