Tenis

Čilić izborio dvoboj s Roddickom

Vedran Babić • četvrtak, 24.07.2008.
Čilić izborio dvoboj s Roddickom
Foto: EPA

Iako nije impresionirao u meču prvog kola Toronta protiv Lukaša Dlouhyja, Marin Čilić odigrao je sjajno protiv mnogo težeg protivnika, 12. nositelja Tommyja Robreda, savladavši ga sa 6:3 i 6:4 za sat i 14 minuta igre...

Marin Čilić (44.) ostvario je svoj najbolji rezultat na turnirima iz Masters serije. Po prvi puta u karijeri upisao je dvije pobjede na jednom takvom turniru te izborio osminu finala, a kao nagradu dobit će najmanje 75 bodova, s kojima bi od ponedjeljka trebao ostvariti renking karijere.

Marin je u meču s Robredom dominirao od početka do kraja. U prvom je setu morao dvaput oduzimati servis svom protivniku, da bi u nastavku iskoristio samo jednu, ali vrijednu break loptu od njih ukupno šest u setu.

Naš Davis Cup reprezentativac igrao je odlično cijeli meč, izuzev jednog izgubljenog servis gema. Postotak prvog servisa bio je solidnih 60 posto, zabio je sedam asova, a osvojio je i devet poena više protiv servisa od Robreda.

Za plasman u četvrtfinale, Marina Čilića očekuje veliki test – šesti nositelj, Andy Roddick. Amerikanac je slavio u njihovom jedinom međusobnom dvoboju u četvrtfinalu Queen'sa prošle godine (6:4, 7:6), a njihov današnji meč na rasporedu je kao drugi na središnjem terenu, ali ne prije 19 sati po hrvatskom vremenu. Prije njih, na teren će izaći Novak Đoković i Robin Soderling.

ATP Masters Series Toronto, 2. kolo, 24.7.: Marin Čilić (Hrvatska) - Tommy Robredo (Španjolska, 12) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!