Košarka

Lončar potpisao ugovor karijere

Bernard Jurišić • četvrtak, 24.07.2008.
Lončar potpisao ugovor karijere
Foto: EPA

Odlične igre na kvalfikacijskom turniru za OI našem reprezetativcu Krešimiru Lončaru olakšale su pronalazak novog kluba. 25-godišnji Splićanin karijeru nastavlja u (pre)bogatoj ruskoj ligi...

Tri dana nakon povratka iz Atene, gdje je s hrvatskom reprezentacijom osigurao plasman na Olimpijske igre, Krešimir Lončar potpisao je najbolji ugovor u karijeri.

Dosadašnji centar Lokomotiva iz Rostova u narednoj sezoni nosit ću dres Unicsa iz Kazana. 25-godišnji centar obvezao se na dvogodišnju vjernost ruskom prvoligašu, za što će primati oko milijun eura po sezoni. Na njegovom dovođenju inzistirao je srbijanski trener Alekandar Petrović, koji je s Lončarom odlično surađivao i u Rostovu.

Ruska liga sljedeće sezone bit će nakon španjolske najjača Europi. Bogati ruski klubovi ne štede novac da u svoje sredine privuku neke od najboljih europskih i svjetskih igrača, a nedodirljivi rekorder je Slovenac Boštjan Nachbar, koji je dres New Jersey Netsa zamijenio onim Dinama iz Moskve za gotovo nevjerojatnih 6 milijuna eura po sezoni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!