Nogomet

Sedam novih lica protiv Maltežana

Tomislav Globan • četvrtak, 31.07.2008.

Nakon što je prije dva tjedna obavio glavninu posla oko plasmana u 2. pretkolo Kupa Uefe, Slaven Belupo će se danas na svom travnjaku Marsaxlokku suprotstaviti u znatno izmijenjenom sastavu...

Sigurnih i uvjerljivih 4:0 iz La Vallette otprije dva tjedna daju za pravo treneru koprivničkog kluba da uoči uzvratne utakmice 1. pretkola Kupa Uefe s Marsaxlokkom odmori većinu ključnih igrača i sačuva ih za važniji nedjeljni prvoligaški dvoboj sa Zadrom.

Slaven Belupo je sezonu otvorio vrlo dobro - već spomenutoj uvjerljivoj pobjedi na Malti pridodali su i bod u Vinkovcima kod Cibalije, a dobru atmosferu nisu narušile ni tragikomične optužbe predsjednika Malteškog nogometnog saveza o navodnom namještanju ishoda prve utakmice Slavena i Marsaxlokka.

Mile Petković će u utakmici protiv Maltežana priliku dati igračima koji u prva dva susreta sezone nisu dobili mnogo prilika: "Ukoliko do četvrtka navečer sve bude u redu i prema planovima, protiv Marsaxlokka će utakmicu započeti sedmorica igrača koji nisu započeli susret sa Cibalijom u Vinkovcima. Na taj način ćemo odmoriti dio igrača i za nedjeljnu važnu utakmicu prvenstva sa Zadrom. No, nećemo izgubiti na kvaliteti, jer su i drugi igrači zaslužili priliku za dokazivanje i vjerujem da će je svi nastojati maksimalno iskoristiti", prenosi izjavu koprivničkog stratega kcinfo.net.

Riječ je o sedmorici "novih" igrača - Puriću, Kokaloviću, Kristiću, Jajalu, Bilenu, Šehiću i Kresingeru. To znači da bi koprivnička momčad danas u 20.15 sati na Gradski stadion trebala istrčati u sljedećem sastavu: Rodić - Čaval, Purić, Kokalović, Kristić - Poldrugač, Posavec, Jajalo, Bilen - Šehić, Kresinger.

Slaven se može pohvaliti širokom i kvalitetnom klupom, stoga se ove promjene ne bi trebale ni smjele odraziti na rezultat, dapače. U Koprivnici su svjesni važnosti i odgovornosti svake europske utakmice, kako zbog ugleda hrvatskog nogometa, tako i zbog nacionalnog koeficijenta Hrvatske pa možemo očekivati lijepu i efikasnu utakmicu u Koprivnici te potvrdu goleme razlike u kvaliteti između dva sastava.

Kup Uefe, drugo pretkolo, uzvratna utakmica:
Slaven Belupo - Marsaxlokk (20:15 sati)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!