Košarka

Rudež putuje u Peking

Branimir Korać • četvrtak, 31.07.2008.
Rudež putuje u Peking
Foto: Bruno Karadža

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša objavio je imena putnika na Olimpijske igre u Pekingu. Tamo neće biti neoporavljenog Damira Markote umjesto kojeg za Peking putuje Damjan Rudež...

Odrađene pripreme na Rogli dali su izborniku Repeši jasnu sliku putnika za Peking. I prije priprema bilo je jasno kako će u Peking putovati 11 igrača koji su iznijeli teret kvalifikacija u Ateni, a bilo je upitno tek ono posljednje 11. mjesto.

Putnici za Peking

Roko Leni Ukić (Toronto Raptors), Davor Kus (Unicaja Malaga), Marko Popović (Unics Kazan), Marin Rozić (Cibona Zagreb), Nikša Prkačin (Cibona Zagreb), Damjan Rudež (Union Olimpija), Zoran Planinić (CSKA Moskva), Sandro Nicević (Benetton Treviso), Marko Tomas (Real Madrid), Marko Banić (Iurbentia Bilbao), Krešimir Lončar (Unics Kazan), Stanko Barać (Tau Ceramica).

Damir Markota bio je u atenskoj ekspediciji, međutim u prvoj utakmici s Kamerunom ozlijedio je meniskus te je završio s nastupom. U Zagrebu je podvrgnut artroskopiji i postojala je mala mogućnost da ipak bude spreman prije Olimpijskih igara te bude među konkurentima za put. No posljednji pregledi i razgovori s Markotom i liječnikom reprezentacije doktorom Smerdeljom odagnali su takvu mogućnost te je izbornik morao posegnuti za rezervnim rješenjem.

Rezervna rješenja bili su Damjan Rudež i Ante Tomić, a odluka je pala na Rudeža. Tomić također nije u idealnom fizičkom izdanju te je na kraju otpao, dijelom i zbog toga što Rudež može pokriti i Markotine pozicije.

Prošle sezone Rudež je igrao u dresu Splita CO najbolju košarku u karijeri i to mu je donijelo pozivnicu u državni dres, ali i transfer u Union Olimpiju s kojom će nastupati u Euroligi. Obzirom da je dobro radio na prvom dijelu priprema u Crikvenici, ali i sada na Rogli, izborio se za ono što svaki sportaš sanja - nastup na Olimpijskim igrama.

Obzirom da Repeša voli dosta rotirati i uvijek računa na svih 12 igrača, Rudež će vjerojatno dobiti svoju minutažu i u Pekingu te će dobiti mogućnost pokazati kako je zaslužio pozivnicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!