Nogomet

"Mogli smo proći bolje"

Bernard Jurišić • petak, 01.08.2008.
"Mogli smo proći bolje"
Foto: Bruno Karadža

Hajduk je u ždrijebu 2. pretkola Kupa Uefe i ove godine dobio najjačeg protivnika. Prošle godine "bili" su u ovom stupnju natjecanja morali na Sampdoriju, ove godine na španjolski Deportivo...

Španjolski Deportivo trebao je biti protivnik Hajduka u 3. pretkolu Lige prvaka u sezoni 2004/05, no već planirani put u La Corunu upropastila je blamaža s irskim Shelbourneom. Četiri godine kasnije, Hajduk Deportivo nije uspio izbjeći.

Prva u La Coruni

Prvi susret između Deportiva i Hajduka na rasporedu je 14. kolovoza u La Coruni. Uzvrat na Poljudu predviđen je dva tjedna kasnije.

"Mogli smo proći i bolje, ne mogu reći da smo baš imali puno sreće u ždrijebu", komentirao je Hajdukov trener Goran Vučević. Prije ždrijeba Vučević je želio izbjeći samo srbijansku Crvenu zvezdu, no ne zbog straha od kvaltete beogradskog kluba, nego zbog želje da se izbjegnu tenzije i mogući problemi izvan travnjaka.

"Deportivo će biti atraktivan protivnik i za nas na terenu i za naše navijače i vjerujem da ćemo na Poljudu imati novi spektakl pred punim tribinama. Teško mi je govoriti o šansama jer mi još nismo kompletni, a i njihovu ćemo momčad tek upoznati tijekom narednih dana."

Deportivo je prvi dio prošle sezone proveo u borbi za opstanak, da bi vrlo dobrim proljetnim dijelom sezonu završio na 9. mjestu i kroz Intertoto kup osigurao plasman u Kup Uefe. Momčad nema nekih velikih zvijezda, ali tu je nekoliko zvučnih imena poput Argentinca Coloccinija, Manuela Pabla, Juana Valerona...

"Prve informacije kojima raspolažemo govore da je riječ o mladoj momčadi bez velikih zvijezda, no u svakom slučaju nas čeka težak posao. Njima prvenstvo počinje tek za mjesec dana i možda tu možemo tražiti svoju šansu. No, više o njima ćemo razmišljati nakon što prođemo Varteks u nedjelju", kaže trener splitskog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!