Nogomet

Real pobijedio Olićev HSV

Antonija Pavlić • subota, 02.08.2008.
Real pobijedio Olićev HSV
Foto: EPA

Nogometaši Real Madrida, HSV-a, Arsenala i Juventusa ovog će vikenda odraditi prijateljske dvoboje u sklopu Emirates kupa koje na svom stadionu organizira Arsenal. Hrvatske će boje na prestižnom predsezonskom turniru braniti Ivica Olić u dresu HSV-a i Darijo Knežević za Juventus, dok se Eduardo da Silva (Arsenal) još oporavlja od teške ozljede.

Izabranici Bernda Schstera na Emiratesu su u prvoj utakmici svladali njemački HSV za koji je 48 minuta odradio Ivica Olić. Prvu je opasniju priliku pripremio upravo Olić, oduzevši loptu Salgadu kreirao je stopostotnu priliku za Guerrera, no Peruanac ju je nes(p)retno zapucao. Kazna je stigla samo šest minuta kasnije, strijelac je bio Ruud van Nistelrooy, a izjednačenje je njemačkoj momčadi donio Zidan u 53. minuti europogotkom tik ispod mjesta gdje se spajaju greda i vratnica gola na londonskom stadionu.

Potvrdu nadmoći Real je dobio pet minuta prije kraja kada je Callejon lijepo s desne strane uposlio Pareja koji pogađa za vodstvo od 2:1 postavivši tako i konačan rezultat.

Emirates cup: Real Madrid – HSV 2:1 (Van Nistelrooy 25, Parejo 85 / Zidane 53).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!