Nogomet

Spremni i za Real i za Hajduk

Maja Giljanović • nedjelja, 03.08.2008.
Spremni i za Real i za Hajduk

Trener Deportiva Miguel Angel Lotina s priprema Španjolaca u Venezueli poručuje: "Hajduka u Kupu UEFA i Reala na startu nove sezone Primere dočekat ćemo 100% spremni i motivirani"...

Deportivo u prvom prvenstvenom kolu 31. dočekuje branitelja naslova Real, a 14. i 28. s Hajdukom se u drugom pretkolu Kupa UEFA bori za prolaz dalje. Na osmodnevnim pripremama u Južnoj Americi - put Venezuele su se uputili nakon eliminacije Bnei Sakhnina u Intertotu - brusi se forma, pune akumulatori i isprobavaju različite alternative.

U prvoj utakmici Depor je u Caracasu s minimalnih 1:0 (Bodipo u 69.) pobijedio povratnika u prvu ligu Minerven, a Lotina je ispremiješao momčad - poštedu je, naime, dobio načeti Xisco, među jedanaestoricom nije bilo ni Valerona, ali su od prve zaigrali Mista, De Guzman te novopridošlice iz Bilbaa odnosno meksičkog Chivasa Aranzubia i Omar Bravo.

"Odradili smo utakmicu upravo na način na koji smo zamislili - čvrsto i organizirano u obrani, a nakon pomalo uspavanog starta i naprijed smo proigrali", prokomentirao je Lotina susret u kojem nije stvoreno previše šansi i najavio više večeras (22.30) protiv Maritima: "Ući ćemo u susret još ozbiljnije - baš kao da se radi o utakmici biti-ili-ne biti. Tražit ćemo još brži protok lopte i napredak kako na individualnom tako i na momčadskom planu".

Protiv Portugalaca kojima je utakmica s Deportivom treća na turneji (ubilježili su pobjede protiv Caracasa i Coraboba) neće biti zbog povrede trbušnih mišića Cristiana, a klub je nakon Fabiana Coloccinija koji je za 11.5 milijuna eura otišao u Newcastle napustio i Momo. Ostali koji konkuriraju za prvu momčad trebali bi, pak, startati od prve minute, a velike stvari trener očekuje u prvom redu od meksičkog dvojca Bravo/Guardado.

Upitan o očekivanjima Lotina je oprezno optimističan: "Gdje ćeš veće utakmice od gostovanja Reala tim više jer Madriđani na Riazoru nisu slavili još od 1991. Što se s druge strane Hajduka tiče - dovoljno je reći da su klub iz države koja je prikazala izvrsne igre na Euru. Samim time ždrijeb nas nije pomazio. Ne odgovara nam ni uzvrat u gostima jer njihovi su navijači poznati po temperamentnom navijanju, ali Deportivo je predstavnik europskog prvaka i protiv svih, Nijemaca, Engleza ili u ovom slučaju Splićana moramo ići na pobjedu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!