Nogomet

"Sretan sam što sam konačno ovdje"

Bernard Jurišić, Tomislav Pacak • srijeda, 06.08.2008.
"Sretan sam što sam konačno ovdje"
Foto: Bruno Karadža

Eduardo da Silva po prvi put nakon ozljede koju je doživio u veljači, došao je u Hrvatsku. Najbolji strijelac naše reprezentacije u prošlom kvalifikacijskom ciklusu u Kući nogometa u Rusanovoj najavio je povratak na travnjak...

Eduardo da Silva napokon je kući! Iako je mjesecima bio na oporavku u Brazilu, hrvatski reprezentativac nakon gotovo pola godine oporavka od teške ozljede koju je zaradio u utakmici Arsenala protiv Birminghama, povratak kući značio je - povratak u Hrvatsku.

"Nakon dugo vremena sam se vratio u Zagreb i drago mi je da sam konačno ovdje. U Brazilu sam puno trenirao, ovdje sam došao očistiti glavu i pripremiti se da se mogu vratiti u London i završiti s rehabilitacijom."

Dudu je bio gost/domaćin u Kući nogometa u Zagrebu i u društvu izbornika Slavena Bilića nazočio druženju s novinarima. Njegova rehabilitacija još traje, a bez obzira na neke optimistične prognoze, teško je vjerovati da će biti spreman za naš okršaj s Englezima u rujnu u Zagrebu.

"Ne znam točno kad ću započeti s treninzima s momčadi, ali mislim otprilike za mjesec danas. Danas bih trebao dobiti dijagnozu od doktora iz Engleske, a tada ćemo točno saznati kako će se oporavak odvijati."

Osjećate li bol u ozlijeđenom gležnju?
"Ne osjećam nikakvu bol, ali osjećam da mi je ta noga slabija, nije jaka kao prije. Radim s loptom, trčim i udaram loptu nogom koliko mogu i zasad ništa ne boli."

Da li vam je bilo teško gledati EP na televiziji?
"Htio sam biti s ekipom, pratio sam sve utakmice Hrvatske, naravno, jedino nas sam i gledao. Jako mi je nedostajala ekipa, ali sad trebam gledati prema naprijed."

Hoće li svraćati u Maksimir tijekom svog boravka u Zagrebu?
"Danas ću možda navratiti na Dinamo i Domžale. Nisam se nikome ni javljao da ću dolaziti, tek sam u nedjelju stigao iz Brazila. Nisam puno pratio što se događa, tek sam jučer saznao da danas igra Dinamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!