Nogomet

Bilić oduševljen Cvitanićem

Tomislav Pacak • subota, 09.08.2008.
Bilić oduševljen Cvitanićem
Foto: Davor Sajko

Dario Cvitanić može se nadati skorom debiju za hrvatsku reprezentaciju, nakon što je izbornika Slavena Bilića osvojio svojom igrom za Ajax na turniru u Amsterdamu...

Pojačanje "kopljanika" iz Argentine, Dario Cvitanić, odigrao je vrlo dobrih 64 minute protiv Arsenala, a u tom razdoblju je i asistirao za pogodak Ajaxa. Nakon što je Cvitanić izašao, Nizozemci su popili tri komada.

U razgovoru za Sportske novosti, izbornik Bilić nije skrivao zadovoljstvo viđenim: "Cvitanić je pravi igrač. Brz je, odlično gradi loptu, sve vidi i surađuje. No, uz to on je i neobično discipliniran. Da, vrlo je odgovoran, što je sjajna spoznaja."

Bilić od Cvitanića očekuje i još više: "To, sasvim sigurno, nije bilo sve najbolje od njega. Ali i to što se vidjelo bilo je sasvim dovoljno za spoznaju da je on igrač koji će biti pojačanje za hrvatsku reprezentaciju. Cvitanićeva neprilika u ovoj je utakmici bila u tome što je klasičan napadač, koji se izvrsno snalazi u kaznenom prostoru, a u Ajaxovu 4-3-3 sustavu on igra lijevo, malo dalje od kaznenoga prostora, u kojemu je Huntelaar. U sustavu 4-4-2, u kojem bi funkcionirao kao jedna od dvije špice, Cvitanić je sigurno mnogo bolji."

Uskoro slijede i sastanak s mladim napadačem: "S Cvitanićem bismo se trebali vidjeti u subotu. Bit će to zgoda za malo podulji razgovor. Imat ćemo o čemu pričati. Hrvatska je s Cvitanićem dobila pravoga napadača, kojemu je mjesto u šesnaestercu."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!