Ostali sportovi

Friški Hrvati na umorne Španjolce

Ivana Strahija • subota, 09.08.2008.
Friški Hrvati na umorne Španjolce
Foto: Sebastian Govorčin

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra ujutro u 3 sata po našem i 9 po pekinškom vremenu otvara 11. po redu olimpijski rukometni turnir. Španjolska je reprezentacija naš stari znanac, a tajni baš i nema previše. Jedno je sigurno – borba će biti napeta i uzbudljiva.

Sasvim pošteno, rukometni olimpijski turnir otvorit će zlatni iz Atene. No, koliko čujemo, naše slavne rukometaše već "svrbe prsti" za pravom rukometnom utakmicom, jer od dolaska u Peking nisu imali prilike zaigrati.

To će svakako biti dodatni poticaj za utakmicu sa Španjolcima, no u stvari Hrvate ni ne treba dodatno "napaljivati". Većini će naših Paklenih ovo biti posljednje Olimpijske igre, dok je onima mlađima od velike važnosti nastaviti zlatnu nisku koju je naša najbolja rukometna generacija započela.

Vezane vijesti

K tome, Španjolci su protivnici baš po mjeri. Bespoštedni, brzi, s odličnom obranom (6-0 i 5-1), koja im često otvara šanse za lakim pogocima u kontranapadima. Isto kao i Hrvati, i Španjolci su malo pomladili sastav, morali su zbog ozljede pivota Ronalda Uriosa, a nema ni njegovog klupskog suigrača i bivšeg kapetana reprezentacije 39-godišnjeg Matea Garralde.

A kako je u nedavnom intervjuu kazao naš kapetan Pero Metličić, Hrvati imaju još jedan plus: odlično odrađene pripreme i dolazak u Kinu nešto ranije od ostalih, što im je omogućilo bolje prilagođavanje vremenskoj razlici te specifičnoj kineskoj klimi. Od samog dolaska u režimu nije bilo fleksibilnosti, pa su se na rano ustajanje već odavno priučili. Metličić je naveo i iznimno teško natjecanje u Asobal ligi kao minus za španjolske reprezentativce, koji su se ove godine već pošteno umorili.

Za utakmicu sa Španjolcima naši će igru, kao i uvijek, bazirati na čvrstoj obrani, a Lino Červar najavio je i moguću poštedu do sad ozlijeđenih Pere Metličića i Mirze Džombe te Blaženka Lackovića no fantastični ćemo dvojac ipak gledati sutra ujutro, jer se Španjolska jednostavno ne propušta, a prilike za odmor naših najjačih aduta bit će u utakmicama protiv Brazila i Kine. Osim njih dva, na parket bi u prvoj postavi trebali i Losert, Vori, Vukić, Valčić i, dakako, Balić.

Olimpijski rukometni turnir, 10. kolovoza, 3 sata ujutro: Hrvatska - Španjolska

Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Hrvatska31:29Španjolska
Francuska34:26Brazil
Poljska33:19Kina
1Francuska 5148:115+339
2Poljska 5147:128+197
3Hrvatska 5140:115+256
4Španjolska 5152:145+76
5Brazil 5129:153-242
6Kina 5104:164-600

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!