Ostali sportovi

"Igramo kao momčad"

Sanja Čalić • nedjelja, 10.08.2008.
"Igramo kao momčad"
Foto: Bruno Blumenschein

Nakon sjajne premijere naših košarkaša na Olimpijskim igrama protiv Australije mnogo je razloga za zadovoljstvo koje ne krije niti izbornik Jasmin Repeša...

Koliko je dobro u svim segmentima Hrvatska odigrala protiv Australije svjedoče i riječi izbornika Jasmina Repeše koji je nakon osvajanja prvih bodova na račun svoje momčadi sipao samo pohvale: "Iznimno sam zadovoljan ovom pobjedom. Već smo igrali tri puta s Australijom ovog ljeta, ali oni su tad bili bez svog najboljeg igrača Andrewa Boguta. Australija je vrlo jaka momčad, ali mislim da smo mi odigrali jako dobru utakmicu i u obrani i u napadu."

Naše je košarkaše posebno služio šut za tricu kojim su u potpunosti slomili svoje protivnike: "Naš šut za tri poena bio je nevjerojatan, u prvom dijelu ubacili smo ih sedam od osam pokušaja, a susret smo završili s postotokom većim od 70" nastavio je Repeša, a potom se osvrnuo i na nastavak turnira.

"Bili smo pod velikim pritiskom u Grčkoj, ali ovdje je drukčije jer nismo favoriti i nemamo takav pritisak, a znamo da smo sposobni odigrati dobro protiv bilo koga," zaključio je izbornik.

Repešino zadovoljstvo podijelio je i Zoran Planinić naglasivši zajedništvo kao veliku snagu momčadi, što je bilo očito i u susretu s Australijom: "Ovo je nevjerojatno. Igrali smo s njima tri puta prije kvalifikacija u Ateni, i mislim da kad im igra Bogut i nisu toliko brzi. Naša snaga je da igramo košarku kao momčad, ne igra samo jedan igrač, nego svih 12. "

Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rusija71:49Iran
Litva79:75Argentina
Australija82:97Hrvatska
1Argentina 41+64
2Litva 41+25
3Australija 32+52
4Hrvatska 32+19
5Rusija 14-19
6Iran 05-141

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!