Ostali sportovi

"Nismo ni svjesni koliko smo jaki"

Branko Barić • utorak, 12.08.2008.
"Nismo ni svjesni koliko smo jaki"
Foto: EPA

Hrvatski košarkaši nastavljaju s briljantnim igrama, među njima i sjajni Zoran Planinić. 198 centimetara visoki Čitlučanin, koji je s 20 poena predvodio je našu reprezentaciju u pobjedi protiv europskih prvaka, oduševljen je igrom i rezultatom svoje momčadi…

"Kontrolirali smo rezultat i tempo od samog početka susreta i pokazali Rusima da ih se ne bojimo", izjavio je branič moskovskog CSKA za Fiba.com po završetku susreta. "Ponovno smo odigrali sjajnu obranu i mislim da smo napravili odličan posao na Andreju Kirilenku i Viktoru Khryapi".

Izabranici Jasmina Repeše do svoje prve osjetnije prednosti stigli su početkom druge dionice kada su napravili seriju 10:2, a hrvatski izbornik smatra da je to bio jedan od ključnih trenutaka susreta: "Ta serija, ali i početak drugog poluvremena bili su iznimno važni za nas."

Za HRT Repeša je ponovio ono što ističe još od kvalifikacijskog turnira u Ateni: "Naš daleko najjači adut je timski duh kojeg posjedujemo i njime smo svladali i Ruse. Mi smo jedina reprezentacija u kojoj i 11. igrač može biti glavni protagonist na utakmici, kao što je danas recimo bio Stanko Barać. Nije se nimalo lako pripremiti za igru protiv ekipe kao što smo mi."

O krajnjim dometima ove ekipe nije trošio mnogo riječi: "Koliko ćemo daleko otići ne ovisi samo o nama, već i o tome koliko će nam protivnici dopustiti. U svakom slučaju pokazali smo da možemo igrati sa svakim."

Snagu ove reprezentacije najbolje je opisao Planinić pred kamerama HRT-a: "Ni sami nismo svjesni koliko smo jaki!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!