Ostali sportovi

Kineski Tajpeh lako

Lazar Glasnović • srijeda, 13.08.2008.
Kineski Tajpeh lako
Foto: Davor Sajko

Kineski Tajpeh je u potpunosti nadigrao bespomoćnu Nizozemsku, ali pobjedu je zasjenio novi dopinški skandal...

Na otvorenju olimpijskog turnira u baseballu Kineski Tajpeh je lakoćom pobijedio aktualnog europskog prvaka Nizozemsku 5:0. Utakmica je počela sjajnom igrom u obrani obiju momčadi. Za Kineski Tajpeh je na mountu počeo Wei-Yin Chen dok je nizozemsku obranu predvodio David Bergman. Srebrni iz Barcelone 1992. su poveli već u 2. inningu kada je Chih-Hsien Chiang ušao s treće baze nakon sacrifice flyja Kuo-Hui Loa. U 4. inningu na pune baze pogriješio je outfielder Nizozemske Eugene Kingsale za 2:0.

Uslijedila je izmjena bacača međutim Rob Cordemans, inače najbolji bacač Nizozemske lige, nije uspio spriječiti još dva boda i rezultat je već bio 4:0. Sjajnom obranom i još jednim bodom u 6. inningu Kineski Tajpeh je priveo utakmicu kraju i upisao prvu pobjedu na olimpijskom turniru.

Mrlju na sjajnu igru i pobjedu Kineskog Tajpeha bacio je dopinški skandal koji je prethodio utakmici. Tai-Shan Chang je prema prvim nalazima Svjetske antidopinške agencije u svom urinu iz 24. 08. imao nedozvoljene substance. Zbog toga je suspendiran i nije konkurirao za nastup. Međunarodna baseball federacija je odmah reagirala i priopćila da igrač ne smije igrati dok se čeka njegov B nalaz.

Kineski Tajpeh - Nizozemska 5:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!