Ostali sportovi

Kubi derbi, Južnoj Koreji triler

Lazar Glasnović • četvrtak, 14.08.2008.
Kubi derbi, Južnoj Koreji triler
Foto: Davor Sajko

Kubanci su počeli turnir u velikom stilu pobijedivši glavnog konkurenta za zlatnu medalju Japan. Kanađani su se bez velikih poteškoća obračunali s domaćinom Kinom dok su u poslastici dana Amerikanci izgubili od Južne Koreje....

Kina – Kanada 0:10 (8)

Kanada je odlično otvorila olimpijski turnir pobjedom protiv domaćina Kine 10:0 nakon osam inninga. Kinezi su se držali do četvrtog inninga u kojem su Kanađani poveli 3:0 nakon home runa Scotta Thormana. Nakon što je prednost Kanađana postupno rasla, u osmom inningu drugi home run na utakmici udario Mike Saunders.

Sjajan posao u obrani obavio je bacač Kanade Chris Begg (W 1-0) koji je u šest inninga imao devet strikeouta.

Kuba – Japan 4:2

U derbiju prvoga dana Kuba je nadigrala Japan 4:2. Heroj kubanskog uspjeha bio je Alfredo Despaigne s tri hita i tri RBI-a. Osim njega u napadu su dominirali Alex Bell i Frederich Cepeda.

Kubanski bacači bili su nerješiva zagonetka za japanski napad. Norge Luis Vera (W 1-0) uzeo je pobjedu nakon šest inninga, a veteran Pedro Lazo kojem su ovo pete olimpijske igre nije dopustio bod u tri inninga. Jedini Japanac koji je stvarao probleme kubanskoj obrani bio je Munenori Miyamoto. On je izašao tri puta na udaranje, imao je tri hita i dva runa.

Južna Koreja – SAD 8:7

Nakon nevjerojatnog povratka u devetom inningu SAD je ipak prokockao prednost i u konačnici izgubio od Južne Koreje 8:7. Tijekom cijelog susreta Korejci su vodili da bi se Amerikanci vratili i s tri boda u posljednjem inningu došli u vodstvo 7:6. U zadnjem napadu na utakmici korejski udarači kreirali su još jedan mini preokret i nakon sacrifice fly-ja Jongwooka Leea, Taekkeun Lee je napravio pobjednički bod za iznenađujuću, ali zasluženu pobjedu.

Stjecajem okolnosti Suk Min Yoon (W 1-0) je odnio pobjedu iako je bacao samo jedan inning u kojem je ostvario strike-out.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!